Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

A csornaiak nem üdülnek

A csornai és környéki iskolások évek óta az önkormányzat balatongyöröki és vonyarcvashegyi üdülőjében tölthették a nyár egy-egy hetét. Az igény eddig nagy volt, idén azonban mindössze öt csoport jelezte részvételi szándékát.
(illusztráció)
– Leginkább az lehet az oka az érdektelenségnek, hogy hosszú ideig vajúdott Csornán az üdültetés kérdése – mondta a Kisalföld kérdésére az üdülők működtetéséért felelős Városi Művelődési Központ igazgatója, Ihászné Sebján Mária. – Az önkormányzat képtelen arra, hogy két üdülőt tartson fenn. Mindkettő felújításra szorul, a rekonstrukció költségeit nem tudja vállalni a város. Ezért a képviselő-testület márciusban elhatározta, hogy a vonyarcvashegyi üdülőt értékesíti. Így oda nem szervezhettünk üdülést, noha már februárban jelezték igényüket az ország minden részéből azok a gyerekek, akik az elmúlt években megszerették itt a környezetet. Sajnos vissza kellett utasítani a jelentkezőket. Arra nem vállalkozhattunk, hogy átirányítsuk őket Balatongyörökre, hiszen nem tudtuk, hogy az elsőbbséggel bíró csornai gyerekek hány turnusban veszik igénybe az üdülőt.
– Mindemellett bizonyára az is szerepet játszik a jelentkezői létszám csökkenésében, hogy egy-két hónapig bizonytalan volt: az étkezési díjon kívül hozzá kell-e járulniuk a szállítási és szállásköltséghez. Először ugyanis erről volt szó, később viszont az önkormányzat mégis úgy döntött, továbbra is csak az étkezési díjat kell téríteni. Telt-múlt az idő, s közben a pedagógusok találtak lehetőséget tanulóik üdültetésére az ország más tájain. Ha a csornai diákok továbbra sem igénylik az önkormányzati üdülőt, elfogadjuk „ külsősök " jelentkezését is, de nekik a teljes költséget állniuk kell.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonytalan a rendezvénysorozat

Most még a régi módi szerint szervezik a Nemzetközi Rába Fesztivált, jövőre viszont jelentős… Tovább olvasom