Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A csornai tűzoltók elismerése

A Csornai Hivatásos Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokságon pénteken délelőtt rendezték az idei Flórián-napi ünnepséget.
Az ünnepségen megjelenteket – köztük Papp József polgármestert – a tűzoltóság parancsnoka, Tudós József alezredes köszöntötte. Azután Élő Lajos hadnagy, szolgálatparancsnok emlékezett meg Szent Flóriánról, a tűzoltók védőszentjéről. Szólt a lánglovagokkal együtt ünneplő kéményseprők munkájáról is, akik a térségben mintegy 120 ezer kémény ellenőrzését végzik. A szónok szerint Szent Flórián napja alkalmat ad arra is, hogy a tűzoltó-társadalom reflektorfénybe kerüljön.
„ Örülnénk annak, ha Szent Flórián mai követői nemcsak ezen a napon lennének a figyelem középpontjában, hanem az év többi napján is, amikor szótlanul teszik a dolgukat. Örülnénk annak, ha a hétköznapokon is elismernék tevékenységünket " – hangoztatta Élő hadnagy, aztán azokra a hivatásos és önkéntes tűzvédelmi szakemberekre emlékezett, akik az elmúlt években távoztak el örökre közülünk.
Tudós alezredes dicséretben és jutalomban részesítette Pákay József rendőr főtörzszászlóst, Major Róbert tűzoltó főhadnagyot, Horváth Sándor, Ladányi László, Novák Norbert, Szücs Tibor főtörzsőrmestereket, Tálos László, Mikó Csaba, Szücs Tamás, Major Márk, Antal József törzsőrmestereket, Jéger Gyula zászlóst, Kalocsa Lászlóné gazdasági csoportvezetőt. Gulyás István törzsőrmestert főtörzsőrmesterré léptette elő a parancsnok. S végül bejelentették, hogy a megyei katasztrófavédelmi főigazgató Márkus Imre főhadnagyot soron kívül századossá léptette elő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkezdődött a fesztivál

Kedden délután a Rábaközi Művelődési Központban másodszor kezdődött meg a Mediawave-fesztivál… Tovább olvasom