Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

A csornai Margit kórháznak nincs kinevezett igazgatója

Továbbra sincs kinevezett igazgató-főorvosa a csornai Margit kórháznak. Az egy hónappal ezelőtt, a képviselő-testület által megválasztott dr. Vargha Andrással ugyanis nem írták alá a munkaszerződést. Minderről ma a képviselő-testületi ülésen, zárt ajtók mögött tájékoztatta a képviselőket Turi György polgármester.

A Kisalföld érdeklődésére a városvezetés egy nyilatkozatot adott ki.

Ebben az áll:

A Képviselő-testület a 2009. január 26-i ülésén döntött arról, hogy a Margit Kórház igazgatói feladatainak ellátására Dr. Vargha Andrással a jogszabályi előírásoknak megfelelően a Munka Törvénykönyve vezető állású munkavállalóra vonatkozó szabályai szerint munkaviszonyt létesít. Döntésében lehetővé tette az Mt. bizonyos nem kötelező szabályaitól való eltérést annak érdekében, hogy a pályázó igazgatói tevékenysége mellett egészségügyi tevékenységét is folytatni tudja. Természetesen ehhez a munkaszerződésbe megfelelő garanciák beépítésére volt szükség. A munkaszerződés a pályázó előzetesen jelzett igényeit figyelembe vette, és csak a vezető állású munkavállalóval szemben elvárható minimális feltételeket tartalmazta, ennek ellenére sajnálatos módon Dr. Vargha András a szerződéses feltételeket nem fogadta el.

Így a munkaszerződés aláírása nem történhetett meg. A szerződés tartalmának a pályázó kérése szerinti megváltoztatása az igazgatói tevékenység ellátásának ellenőrizhetetlenségét eredményezte volna, ezzel az önkormányzatot, mint munkáltatót és mint a Margit Kórház fenntartóját kiszolgáltatott helyzetbe hozva. Erre tekintettel a képviselő-testület a korábban az igazgatói állás elbírálására vonatkozó határozatát visszavonta, és a pályázatot eredménytelennek nyilvánította. A márciusi képviselő-testületi ülésen új pályázat kiírására kerül sor, az eredményes pályázatig továbbra is Dr. Boga Attila látja el a Margit Kórház igazgatói feladatait.

A testület Némethné Élő Zsuzsannát választotta meg a csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ vezetőjének a képviselő-testület ma délutáni ülésén. Az új intézményvezető megalakulása óta a központ munkatársa. Az állásra öt pályázó volt, közülük kettő nem felet meg a kiírás feltételeire.

Elfogadták a képviselők a város idei költségvetési rendeletét is. Főbb számai: bevételi főösszege 3 milliárd 547 ezer forint, és ugyanennyi a kiadási is. A rendelet készítői 112 millió forintos forráshiánnyal számoltak, a hitelfelvétel felső határát 320 millió forintban jelölték meg.
Turi György polgármester a napirend tárgyalásakor elmondta: az intézmények működtetésére az állami normatíván felül 320 millió forintot fordít idén az önkormányzat. Ugyananakkor útfelújításra mindössze 28 millió forintot tudnak fordítani. A polgármester megjegyezte: ha az állam a feladatellátást megfelelően finanszírozná, akár 300 milliót is költhetnének az utakra.

A testületi ülésen beszámolt a rendőrkapitányság munkájáról, eredményeiről Kiss József alezredes, csornai kapitány. A mutatókat összeségében jónak ítélte. "Főnöke", dr. Szabadfi Árpád megyei főkapitány alátámasztotta Kiss alezredes véleményét, sőt, a testület előtt külön is megdícsérte a csornai rendőröket. Mindketten megköszönték az önkormányzat rendőrségnek nyújtott támogatását.

Az ülés további részében döntöttek arról, hogy a település csatlakozik a Magyar Önkormányzatok Szövetségéhez, illetve elfogadták az erdélyi Gyimesfelsőlokkal kötendő testvértelepülési megállapodás szövegét.

Olvasóink írták

 • 9. hajracsorna 2009. február 25. 12:18
  „Kedves sziszifusz!

  Te vagy általános iskolába jársz, vagy annak idején hiányoztál a nyelvtanórákról. Szerintem a te hozzászólásaid mosolyfakasztóak.

  Érti valaki, hogy mit beszél ez az ember?”
 • 8. sziszifusz 2009. február 25. 10:27
  „A kórház és igazgatója nem a termálfürdő cikk helyén jelent meg?
  Aztán - mosolyt fakasztó az érvelés:- egy igazgatót nem abban és úgy kell ellenőrizni,hogy mennyi időt tölt a kórházában.
  Az gyógyítás és az gazdasági "eredményei" alapján - értekezleteit meg találkozóit a polgármesterrel meg tartsa ott és annyit amennyit akar!
  Ellenőrizhetetlenség - így mosolyt fakaszt.”
 • 7. miro132 2009. február 24. 16:51
  „A muvelodesi kozpontoban rendszeresen hajnalig tarto zenes bulik vannak a hetvegen. Mar tobbszor szoltunk a rendorsegnek hogy csinaljanak valamit mivel nem lehet pihenni a szomszedban. Termeszetesen semmi nem tortent. A bulik folynak mi meg tovabbra sem tudunk aludni a hetvegen... szoval ennyit a rendorokrol...”
 • 6. hajracsorna 2009. február 24. 15:35
  „miro132!

  Amit írsz, azzal egyet értek, szerintem sem tökéletes a rendőrség munkája. De melyikünké az? Én értékelem, hogy elkapták a tavalyi belvárosi garázdákat, meg a betöréssorozat elkövetőit. És az eredményességük összességében úgy tűnik nagyon pozitív! Lásd csorna.hu, ott számokkal igazolódik a véleményem. Bár az ország egész területén így dolgoznának, akkor nem lenne Veszprém, Tatárszentgyörgy, Kiskunlacháza, Miskolc stb. A rendőrség megbecsülése a béka hátsója alatt van ma. Pedig nem a közrendőrbe kellene újra és újra belerúgni, a rendőrségi felsővezetéstől bűzlik a hal... Meg azoktól, akik megállapítja a költségvetésüket, és arra utasítják őket, hogy a kevesebb állami támogatást legyenek szívesek a közutakon visszapótolni a büdzséjükbe!”
 • 5. hajracsorna 2009. február 24. 15:32
  „sorok_kozt, ebben igazad van, de amíg nem tudjuk az igazgató (azaz exigazgató) véleményét, addig max. gyanús lehet, de nem tény...”
 • 4. miro132 2009. február 24. 14:45
  „Nem ertem ezt az omlengest a rondorokrol :) A varosban a kerekparosok egyaltalan nem tartjak be a kreszt. Meg a rendorseg elotti egyiranyu utcaban is visszafele kerekeznek mikozben a rendorok nem tesznek semmit. A minap is volt egy kerekparos baleset egy olyan helyen ahol kerekparos nem is lehett volna.. Ez nekik joo munka ??????

  /m”
 • 3. sorok_közt 2009. február 24. 13:58
  „Lehetséges.
  Csakhogy ezt is a Hivatal mondja...És mit mond a majdnem kinevezett igazgató?
  A stílus mindenképpen hasonlatos a családsegítős ügyhöz.”
 • 2. hajracsorna 2009. február 24. 08:46
  „sorok_közt!

  Olvass a sorok közt:

  "A munkaszerződés a pályázó előzetesen jelzett igényeit figyelembe vette, és csak a vezető állású munkavállalóval szemben elvárható minimális feltételeket tartalmazta."”
 • 1. sorok_közt 2009. február 23. 22:38
  „Kezd egy kicsit nagyon kínossá válni, hogy az új vezetőkkel szóban megállapodik a Hivatal, majd azok (állítólag) nem írják alá azt! Én inkább fordítva gondolnám.Beígérnek Nekik hetet-havat aztán mire konkrét dologra kerül sor, más feltételeket találnak a papíron szerencsétlenek.Szerintem.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitárult a világháló a netnagyi előtt

Szil - A nyugdíjas szili pedagógus büszkén vállalja: netnagyi lett. Dománné Varga Hermina… Tovább olvasom