Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

A csornai kórház újra téma

Szerda délután négy órától rendkívüli ülést tart a csornai testület. A polgármester arról próbálja majd meggyőzni képviselőtársait, hogy ne csoportosítsák át a kórházi ágyakat.

Újratárgyalja a csornai képviselő-testület a Margit Kórház szerkezetváltását. A polgármester törvény adta jogával élve hívta össze szerdára az ülést. Turi György abban bízik, hogy képviselőtársai – átgondolva a kérdést – megváltoztatják korábbi álláspontjukat. Úgy véli, nem kényszeríti semmilyen körülmény a fenntartót a változtatásra.
A testület múlt héten döntött úgy, hogy az intézmény sebészetéről és a szülészet-nőgyógyászatról csoportosítsanak át kilenc ágyat: hetet a belgyógyászatra, kettőt a neurológiára. A polgármester továbbra sem ért egyet az intézkedéssel.

– A törvény lehetőséget ad rá, hogy ismét testület elé vigyem a napirendi pontot. Az önkormányzat érdekeivel ugyanis ellentétesnek tartom az ágyak átcsoportosítását – erősítette meg Turi György. – Arra próbálom meg rábeszélni a testületet, hogy őrizzük meg a kórház jelenlegi struktúráját. Sem az idő, sem egyéb körülmények nem sürgetnek ugyanis bennünket. Korábban június 30-a volt a határideje annak, hogy saját hatáskörben kezdeményezzünk struktúraváltást. Ezt a határidőt azonban eltörölték, így tényleg nincs okunk rá, hogy átcsoportosítsuk a sebészet és a szülészet-nőgyógyászat ágyait.

A szerdai, rendkívüli testületi ülésen lesz még egy napirendi pont. Ez egy pályázaton való részvétellel kapcsolatos. Turi György elmondta: a megyei kórház kezdeményezte az együttműködést, amivel 250 millió forintot nyerhetne a város fejlesztésre.

– Az ára viszont az aktív ellátás megszüntetése és a Petz-kórház téti pszichiátriai osztályának ideköltöztetése lenne. Ebbe véleményem szerint nem mehetünk bele, de a végső döntést a képviselő-testület hozza meg – fogalmazott a polgármester.

Olvasóink írták

 • 7. Jerry 2011. július 07. 17:02
  „kukszi, ugyan már, nem én kezdtem.Talán keresd vissza gya eddigi nyilatkozatait..........”
 • 6. kukszi 2011. július 07. 09:23
  „Jerry, hát ezt meg honnan szeded, hol van még a járás ??? Zagyvaságokat irkálsz!!!”
 • 5. Jerry 2011. július 06. 17:45
  „hajracsorna ,a hír,amit halottál igaz, csak kis módódításokkal.Gyopáros képviselőnk nem elkerülő utat intzé Csornának,ahenm személyesen kerüli el a várost, és komolyan tárgyal arról, hogy a megválasztásában segétkezőknek munkahelyet teremthessenek a leendő járási székhely irodáiban Csornán.Egyébként szó nincs acsarkodásról, Csornán minden itt lakó tudja, hogy a városnak ésa környéken lakóknak szüksége van a kórházra, mint intézményre.Ahogy terrmálfürdőre, meg elkerülő útra stb.Viszont nincs szüksége a jelenlegi önkormányzati gyülekezetre, a pártoskodó, párturalom alatt lévő testültre.Önkormányzat kell polgármesterrel a pártok nélkül,és nem pártok kormányozta polgármester önállóság nélkül.”
 • 4. mazsi 2011. július 05. 19:26
  „HOL AZ ÚT HOL A MUNKAHELY???????”
 • 3. szemi70 2011. július 05. 19:03
  „Reméljük igaz!!
  A többes számot nem igazán értem. A démosz-ra vonatkozik ?!
  Azért kösz a biztatást,és gyertek nyugodtan! Mi,már úgy is elvándoroltunk falura,és Győrbe dolgozni.
  Rákényszerültünk !”
 • 2. hajracsorna 2011. július 05. 18:19
  „Hát, csornai acsarkodók, nesze nektek: ma hallottam Csornán (remélem igaz), hogy amíg ti egymásnak estek, Turi elvtárssal az élen marcangoljátok egymás és a kormányt, addig Gyopáros barátotok nemcsak elkerülőutat intéz nektek, hanem komoly céget és új munkahelyeket is hoz nektek Csornára. Azt kell mondjam: nem érdemlitek meg! De legalább a Rábaköznek jót tesz, ezért merek örülni.

  Ti meg csak nyúzzátok tovább egymást! Majd mi bejárunk Szanyból, Andrásról, Csanakról dolgozni helyettetek is!”
 • 1. CSIRIBIRI 2011. július 05. 11:03
  „Minden olyan kisérlet , ami a térség lakosainak érdekét csökkenti az a nemzetrombolás .urcsányi öröklődésének megjelenése. A 250 milliós mézesmadzag elfogadása biztos kárára lenne a térség ellátásának , mivel ezzel a csalafinta manőverrel akarják bekötni csorna és vonzáskörzete szemét .
  Inkáb azon gondolkodna az OEP , hogy megteremti a teljeskörű és kultúrált rövid idejű// előjegyzés nélküli gyógyítás feltételeit ,mind a fekvő és rendelőintézeti szinten , az étkeztetés -labor-diagnosztika(CT-labor) és gyógyítók/ápolók szakmai és eszköz ellátottsága területén ,mert ezen részeken a hatékony gyógyítás csökkentené az ide-oda küldözgetős és hiányos ellátásból fakadó költségeket az OEP-nak ,és a betegek is megkapnák az elvárható jussukat az adójuk és járulékfizetésük ellenében.

  Mielőbbi "gyógyulást" a magyar egészségügynek és főleg csornának !

  (((A kapuvári kórház látható favorizálása nem kimondottan az alapellátás szükségszerüsége , mert az inkább turisztikai célt és csak kis mértékben és körben gyógyító rehabilitációs lehetőség ,melyet külön kell kezelni a "szódavize" locsi-pocsitól!!
  Ne keverjék össze a turizmust a gyógyítással ,mert az két külömböző ágazat.))) <moderálva.>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Első Kistérségi Fesztivál Kapuváron

A város önkormányzata nemrég sikeres pályázatot nyújtott be, melynek keretében 2,5 millió forintos… Tovább olvasom