Kisalföld logö

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 9°C | 19°C

A CsornaHő újabb hitelt igényelt

Árverésen értékesíti a csornai önkormányzat az ipari parkban lévő, közel hathektáros földterületét.

Árverésen értékesíti a csornai önkormányzat az ipari parkban lévő, közel hathektáros földterületét. A majdani vevő a piaci értéknél alacsonyabb árral és további komoly kedvezményekkel, igaz, kötelezettségekkel is számolhat.

Árverést írnak ki Csornán az ipari park önkormányzati tulajdonú földterületeire. Az 1,5 és 4,3 hektáros táblákat a piaci ár alatt hirdetik meg, ezzel is támogatva a munkahelyteremtő beruházásokat. Egyebek mellett erről is döntött a város képviselő-testülete csütörtöki ülésén.

A kisebbik terület kikiáltási ára 100, a nagyobbiké 200 forint és ennek áfája négyzetméterenként, ami lényegesen alacsonyabb tényleges értéküknél. Ráadásul, ha a beruházók 2006. december 31-ig működési engedélyt szereznek induló vállalkozásaikhoz, a vételár felét visszafizeti az önkormányzat. Feltételeket is szabott a képviselő-testület: a beépítési kötelezettséget a másfél hektáros táblán egy évben állapította meg, a 4,3 hektáron két esztendőben. A minimálisan foglalkoztatott létszámot a nagyobb területen 50, a kisebbiken 10 főben határozták meg. Ha viszont a liciten olyan cég nyer, amelyik valamivel kevesebb alkalmazottnak tud munkát adni, a testület módosíthatja döntését.

Az ülésen elhangzott: az önkormányzat pályázatot nyújt be a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanácshoz, amelyen 20 százalék önrésszel akár 100 millió forintot is nyerhet a város a terület infrastruktúrájának fejlesztéséhez. A CsornaHő kft. újabb hitelfelvételéről is határoztak a képviselők. A cég már kimerítette a tavaly decemberben megszavazott 20 millió forintos folyószámla-hitelkeretét, de a problémái, elsősorban a kórház fizetésképtelensége miatt, nem oldódtak meg. A kft. a testület jóváhagyásával az igénybe vehető hitelkeretét 35,7 millió forintra emelheti. Az intézkedésre a fizetési nehézségek áthidalása és a likviditási gondok megoldása miatt volt szükség.

Napirenden szerepelt még a városi intézmények étkezési nyersanyagnormáinak megállapítása. A döntés szerint az intézményi élelmezésért április elsejétől átlagosan valamivel több mint öt százalékkal kell többet fizetni. Módosították a gyermekek részére nyújtandó pénzbeli és természetbeni ellátásról, illetve a szociális igazgatásról szóló rendeletet is. A képzési profilok bővülése miatt változik a Hunyadi János Gimnázium és a Csukás Zoltán Szakközépiskola alapító okirata.
Elfogadták az önkormányzat ez évre szóló közbeszerzési tervezetét és megindították az intézmények belső világításának korszerűsítését célzó eljárást. Bővítették a  városi kincstár karbantartócsoportjának létszámát és hozzájárultak az adminisztrátori létszámfejlesztéshez. Elfogadták a városi bölcsőde munkájáról szóló beszámolót és módosították a Jószív kft.-vel kötött kegyeleti közszolgáltatási szerződést.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életeket mentett a szerencse

Egy kisbusz mozdonnyal ütközött a vitnyédi vasúti átjáróban. Sérülés nélkül úszták meg a balesetet. Tovább olvasom