Kisalföld logö

2017. 06. 29. csütörtök - Péter, Pál 21°C | 31°C Még több cikk.

A csipkére és a turizmusra alapoznak

Hövej - A höveji csipkére alapozott turizmusban reménykedik a település elöljárósága. A községháza felújításához betelepülő és helyi vállalkozók is hozzájárultak.

– A település jövőjét mindenképpen a helyi csipke hagyományára épülő turizmusban látom. E program kidolgozásában csornai szakember, V. Szalontay Judit segíti az önkormányzatot – mondta a Kisalföldnek Némethné István Erzsébet höveji polgármester.

A turisztikai tervek azonban nem képzelhetőek el komoly és több lábon álló fejlesztési tervek és rendezett falukép nélkül.

A polgármester terveiben ezen elképzelések megvalósítása szerepel, ha egyelőre csak apróbb lépésekben is.

Betelepülők is hozzájárultak: Felújítják a községházát.
Betelepülők is hozzájárultak: Felújítják a községházát.

– Úgy vélem, a höveji csipke megadja az alapot a turizmus fejlesztéséhez. Emellett olyan kiegészítő programokkal kell előállnunk, melyek helyben tartják az ide látogatókat – jelentette ki a község vezetője. Terveikben ezért a helyi műemlékek, a környék tavainak fejlesztése, a horgászat, a vízi sportok és a gyermekeknek szóló programválaszték szélesítése szerepel.

Némethné István Erzsébet: ˝A település csinosítása alapvető feladatunk.˝
Némethné István Erzsébet: ˝A település csinosítása alapvető feladatunk.˝

Az első lépések már megtörténtek, egyre virágosabb a falu. Szépítik a központi parkot és a temető ravatalozóját, ám nagyobb felújításon esik át a községháza is. A tető felújítására úgynevezett vis maior keretből kaptak 2,4 millió forintot, de a belső részeket és a vakolatot is teljesen megújítják. A munkák közel tízmilliós fedezetéhez kétmilliós önrészt az önkormányzat biztosított, ám a költségekhez betelepülő és helyi vállalkozók is hozzájárultak. A település központjának csinosításához – a turisztikai elképzelésekhez nélkülözhetetlen – tízmilliós pályázatot nyújtott be a helyi önkormányzat. Ebből a pénzből szeretnének parkolókat, díszburkolatot lerakni a csipkemúzeum köré. A falu fejlesztéseit segítő alapítvány pedig játszóterek kialakítására pályázik. A höveji polgármester hozzátette, az úgynevezett norvég alapra és a megyei önkormányzat kisebb pályázataira is számítanak, uniós forrásokból pedig a vízi turizmus fejlesztéseit valósítanák meg, mely mellé lovas és rekreációs elképzeléseik is vannak.

Olvasóink írták

 • 4. lakoss1 2009. május 23. 20:35
  „j hely Hövej,és Himod is.”
 • 3. klaudia119 2009. május 23. 15:53
  „na ez nem biztos mert lehet hogy van olyan turista akinek kellenek ilyen faluk!
  gondolok itt az osztrákokra!”
 • 2. kalle11 2009. május 21. 17:52
  „Ez a falusi turizmus a szarnak a masszírozása. A túristának gyógyfürdő, élményfürdő, strand kell. Senki nem kíváncsi a virágos falvainkra.”
 • 1. girzelda 2009. május 21. 16:08
  „Vajon mi lehet a "csipkeverő testvérekkel" Gondolok azokra, akikre kivetették a szemnét szállítási díjat Hövelyen! A Kisalföld mint egy tíz éve sajnálatos mód közölte fotóikkal együtt! Azóta már biztos összegyűlt nekik egy kukára való szemét!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint négymillió forintos felújítás

A kapuvári önkormányzat négy és fél millió forintból felújítja a Rákóczi utcai kerékpárutat, mely… Tovább olvasom