Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

A cserép marad: Csornán nem épít le a Tondach

Csorna - Az év végén leállítja tatai cserépgyárát a Tondach Magyarország Zrt. - erősítette meg a kisalfold.hu információit Kató Aladár. A vezérigazgató azt is közölte portálunkkal, hogy a csornai üzemben nem terveznek leépítést.


A csornai teljes telmelést értékesítették

"A Tondach Magyarország csornai termelő üzemében illetve a cégközpontban semmiféle létszámleépítést nem tervezünk. A csornai tetőcserép kiváló minősége miatt (ebben a nehéz piaci helyzetben is) a teljes termelést értékesítettük" - válaszolta kérdésünkre Kató Aladár, a Tondach Magyarország Zrt. vezérigazgatója.

Tatán leállnak

A cég vezetőjét azért kerestük meg, mert hétfőn kiderült, a tatai cserépgyárát az év végén leállítja a Tondach.

"A legfontosabb indok Európa egyik legkorszerűbb kerámia tetőcserép gyártó kapacitásának üzembe helyezése" - indokolta a döntést Kató Aladár.

Új üzem Békéscsabán

A piaci helyzet és a raktárkészletek felhalmozódása miatt december 29-től leállítja a cserépgyártást tatai üzemében az osztrák érdekeltségű Tondach Magyarország Zrt., 54 dolgozót bocsátanak el, egyúttal az üzem területét logisztikai központtá fejlesztik - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a társaság vezérigazgatója.

Kató Aladár elmondta, a tatai gyár energiaköltségei magasak, és a vállalat időközben Békéscsabán 10 milliárd forintos beruházással felépítette Európa egyik leghatékonyabb cserépgyártó üzemét, amely 72 főnek ad munkát és a tatai egység kapacitásának háromszorosára képes.
A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy az üzem leállása 1-2 évig tarthat, azonban a Tondach nem mond le a tatai telephelyről. Az import termékek forgalmazására logisztikai bázist építenek ki 15 fővel, később pedig jelentősen fejlesztenék az üzemet. A gyár korábban is küzdött értékesítési nehézségekkel, ezért idén április elsejétől egyszer már négy hónapra leállították.

Kató Aladár elmondta, a lakásépítések és felújítások piacán tapasztalható visszaesés miatt a Tondach Magyarország Zrt. bevételeink egyre nagyobb részét exportból kell biztosítani, melyben Ukrajna, Bulgária és Románia játszik szerepet.

A Tondach Magyarország Cserép- és Téglagyártó Zrt. az ország egyik piacvezető építőanyag-ipari cége. Négy termelő üzemmel rendelkezik, 540 főnek ad munkát. Éves nettó árbevétele meghaladja a 12 milliárd forintot.

 Így készül a cserép: videó >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emelkedik a hődíj, külsős cég adja a háziorvosi ügyeletet

Kapuvár - A kapuvári képviselő-testület hétfői ülésén a lakossági hődíj emeléséről döntöttek a… Tovább olvasom