Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 24°C Még több cikk.

A csatornázást egyelőre kevesen támogatják Rábapordányban

Az infrastruktúra fejlesztése és a közösség formálása lesz a rábapordányi községvezetők legfontosabb feladata a következő négy évben. A pályázatokban és a helyiek segítségében is bíznak.

Rábapordány polgármestere másodszor kapott bizalmat októberben. Pásztorné Szakács Gabriella úgy véli, ezzel felhatalmazták a helyiek arra, hogy a megkezdett munkát folytassa. Szokatlan módon egy költői idézettel fogalmazta meg hozzáállását a közügyekhez.

– Rabindranath Tagore írta: ˝Aludtam, és azt álmodtam: az élet öröm. Felébredtem, és azt láttam: az élet kötelesség. Dolgoztam, és azt láttam: a kötelesség öröm.˝ Én ennek a gondolatnak a jegyében szeretném ellátni feladataimat – mondta. – Úgy érzem, a képviselő-testület azzal, hogy elfogadta a község gazdasági programját, támogatja terveimet.

Megvalósításukban továbbra is számítok a hivatali dolgozók, a helyiek és a civil szervezetek segítségére. Minden pordányi polgármestere szeretnék lenni, azoké is, akik nem rám szavaztak. Két fontos feladatcsoportot határoztam meg a következő négy évre. Az egyik az infrastruktúra fejlesztése. Ezt a pályázatok maximális kihasználásával érhetjük el.

Szükség lesz például a járdák felújítására, a középületek állagmegőrzésére. Tavaly elkezdtük az orvosi épület rekonstrukcióját, de az óvoda, a tűzoltószertár, az egészségház, a mozi szintén felújításra szorul. Szeretnénk az artézi kutunkat is rendbe tenni. Sajnos az előzetes szakértői vélemények nem igazolódtak, így sokkal nagyobb és költségesebb munka vár ránk. A kút környékét pihenőhellyé akarjuk kialakítani, parkosítással és a falu védőszentjének, Szent Rókusnak tisztelegve szoborállítással.

Az artézi kút terve már elkészült – mutatja Pásztorné Szakács Gabriella. Nagy munka lesz a felújítása.
Az artézi kút terve már elkészült – mutatja Pásztorné Szakács Gabriella. Nagy munka lesz a felújítása.

Pásztorné Szakács Gabriella hozzátette: a csapadékvíz-elvezető rendszer is felülvizsgálatra, karbantartásra szorul. A csatornaberuházás ugyancsak várat magára Rábapordányban. A polgármester gondnak látja, hogy első körben kevesen igényelték a közművet.

– A felmérés szerint a helyiek ötvenkét százaléka kéri a csatornát. Ez nagyon kevés, ezért feladatunk lesz, hogy népszerűsítsük a fejlesztést és rávegyük az ingatlantulajdonosokat, hogy ne idegenkedjenek tőle. A másik fontos feladatcsoport a közösség formálása, az összetartozás erősítése lesz a településen. Eddig is szép számmal voltak rendezvényeink minden korosztálynak. A jövőben még hatékonyabban kívánunk dolgozni ezen a területen. Civil szervezetek szerencsére működnek községünkben, lehet rájuk számítani. Ehhez a körhöz vettem az üres házak benépesítését is. Át kell gondolnunk az első lakáshoz jutók támogatását, a letelepedés segítését. Ez óvodánk és iskolánk jövőjének szempontjából is lényeges teendő – fogalmazott a községvezető.

A rábapordányi iskola a bágyogszováti tagintézményeként működik. Az alsó tagozat helyben van. Az óvoda önálló, de keresik a társulás lehetőségét. Pásztorné Szakács Gabriella azonban hangsúlyozta: az intézmény függetlenségét nem akarják feladni, tehát csak társulásról lehet szó és nem tagintézményként akarnak csatlakozni.

Olvasóink írták

 • 7. sivatag66 2010. december 21. 23:30
  „hehehehehehehehe”
 • 6. janika 2010. december 21. 18:59
  „Vannak "tettes"-ek rajtad kívül csak ép bűnüldözők nincsenek! Nem a kizsebelt nép az, aki a "rengeteg vegyszert" piacra dobta és árasztotta el vele a föld azon részét amelyet kizsákmányolásra szántak, hanem azok az üldözetlen tettesek, akik szennyezik vele az emberek környezetét.
  Van aljas politika és még aljasabb kereskedelem, amely ezért felelős lenne, ha nem ezek kezében lenne a bűnüldözés! persze itt felesleges ezt az ügye itt kibontani,hisz csak " hehehe"-résezők, akik e rovatot olvassák!”
 • 5. sivatag66 2010. december 21. 01:40
  „1.,3., hehehe”
 • 4. tettes 2010. december 20. 20:57
  „Igazad van janika!Ne feledd,hogy amikor pottyantós wc volt,akkor még a természet megoldotta,mert természetes anyag volt.De ma már rengeteg a vegyi anyag.Minden esetre irigyellek a látásmódod miatt,hogy az sem háborítana fel,ha a te szomszédod a te kerted szélére helyezné a szennyét.Na én nem lettem ettől túl vidám.”
 • 3. janika 2010. december 20. 19:46
  „Több ezer évig nem volt gond sem a pottyantós wc.kel sem a mosóvízzel! Amióta a spekulánsok rájöttek, hogy milyen könnyen ki lehet zsebelni a tudatlan embereket. Persze nem csak ostobák az emberek, hanem lepaktálnak különböző egyénekkel, akik jó pénzért, akár rendeletet is alkotnak, s kötelezik a lakosságot a pénze "önkéntes" átadására! Példa rá a"tettes" arroganciája és bohóc jellegű előadása.”
 • 2. tettes 2010. december 20. 17:33
  „Nem kell reklámozni!!!!Rá kell terhelni az ingatlanra és kész.Én Csornán lakom,a szomszédom pordányi,de amíg nem volt kötelező addig Ő bizony a kertjébe nyomatta.Amikor kötelező lett rákötött.Nem kell a vakoknak a színeket magyarázni.Amíg nem köt rá a hálózatra,addig fizessen 1oox-os ívóvízdíjat,mert ugye azt veszélyezteti.”
 • 1. janika 2010. december 20. 09:48
  „A csatorna patkányok és a politikusok a szomszéd községben a "lakossággal szolgáltatnak villanyáramaot" ingyért a cstorna patkány cégnek a szivattyuihoz! Ugyan is beetették a falu lakóival,hogy az egyméter mélyre épített hordóból nem folyik le a szennyvíz a két méter mélyen fektetett gyüjtő csöbe! Ezért kell az áttemelő szivattyú val lefelé nyomatni 3/4 colos csövön.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit és hogyan dolgozik a kapuvári testület jövőre?

A kapuvári képviselő-testület meghatározta jövő évi munkatervét. A keretként működő tervezetben… Tovább olvasom