Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

A csatornázás lenne a legfontosabb Tárnokrétin

Tárnokréti is azon települések közé tartozik, ahol még nincs csatorna. A kisközségben készülnek a fejlesztésre, már víziközmű-társulásuk is van.

Tárnokrétiben egy nagy feladatuk van az önkormányzati vezetőknek: a szennyvízcsatorna kiépítése. Régóta tervezik már a beruházást, de eddig nem sikerült megvalósítaniuk. Az előkészületeket már megtették, megalakították a víziközmű-társulást.

Jankovits Ferencné – aki második ciklusát kezdte meg községvezetőként – elmondta: készen állnak a fejlesztésre. Ez azt jelenti, hogy várják az alkalmas pályázati kiírást, hiszen enélkül nem tudják a rendszert kiépíteni.

Jankovits Ferencné polgármester
Jankovits Ferencné polgármester

– Ha sikerülne a csatornázást megoldani, egyéb nagyobb tervünk már nem is lehetne – fogalmazott a polgármester. – Kisebb feladatok persze lesznek a faluban, például jó volna a ravatalozót felújítani. Állandó gondot okoz a csapadékvíz-elvezetés. Napirenden tartjuk a dolgot és szeretnénk megnyugtató megoldást találni erre is.

Tárnokrétiben az elmúlt években nagy figyelmet fordítottak a környezet szépítésére. Felújították például a kultúrházat, az orvosi rendelőt. Kialakítottak a település központjában egy emlékparkot, illetve sikerült játszóteret is építeniük. Ez utóbbira a LEADER-programon keresztül nyertek százszázalékos támogatást, 6,5 millió forintot. Jankovits Ferencné hozzátette: a helyiek mindennapjaihoz hozzátartozik lakóhelyük csinosítása. A parkosítás, a közterületek rendben tartása éppen ezért folyamatosan napirenden van.

Falubelijei véleményét is megfogalmazta Bogdán János, amikor azt mondta, hogy szemmel láthatóan fejlődik a falu. „A központ nagyon szép lett a parkkal, a játszótérrel, az orvosi rendelővel. Úgy hallottam a községben, mindenki elégedett a látottakkal" – mondta.

Olvasóink írták

  • 2. sivatag66 2010. november 21. 20:04
    „:(((((((”
  • 1. janika 2010. november 21. 06:28
    „Tehát itt is építenek a vízmű társaságnak egy csatornarendszert a lakosság pénzén, plusz egyéb közpénzekből. Utána meg átemelő szivattyúkat vásárolnak a lakosság pénzén a szolgáltatónak és a lakosság villanyszámlájára üzemeltetik? Vannak még települések ahol még nem arat a maffia rendszer?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kórházról, hagyatékról a csornai testületi ülésen

Csorna - November 22-én, hétfőn délután három órától ülésezik a város képviselő-testülete a… Tovább olvasom