Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

A csarnokokat hasznosítják a Mofémban

Csorna - A meglévő épületek hasznosítása a cél a Mofém csornai gyártelepén. Jelenleg negyvenen dolgoznak a területen. A tulajdonosok további betelepülőket várnak. A Mofém csornai gyárában egykor nagy volt az élet. A régi szép időkben több százan keresték kenyerüket az üzemben, nemcsak csornaiak, környékbeliek is. Most a csarnokok, irodák nagy része üres, ezeket hasznosítani próbálja a Mofém Csorna Kft.
Jelenleg negyvenen dolgoznak a telepen. A négyhektáros terület mai helyzetéről Kismihókné Hotz Hilda, a kft. ügyvezetője beszélt a Kisalföldnek.

– A csornai ipari park része a Mofém-gyártelep – kezdte a cégvezető. – Közel tízezer négyzetméter beépített, legfontosabb feladatunk az épületek hasznosítása. Keressük azokat a vállalkozókat, vállalatokat, melyek a városban szeretnének letelepedni. A kicsiktől az egészen nagyoknak is megfelelünk, hiszen van 100 négyzetméteres, de 2500-as csarnokunk is.

Valamennyi közművesített, egy részük akár azonnal beköltözhető, de készek vagyunk a felújításokban is együttműködni. Az épületeink általában üresek a galvanizálóüzem kivételével, melyben ott áll kihasználatlanul az 1998-ban üzembe helyezett galvanizálóberendezés.

A Metál-Team 2001. kft. a Mofém csiszolóüzemét vette át. A cég fejlődik, biztos megrendelői bázissal rendelkezik.

Jelenleg negyvenen dolgoznak a Mofém egykori üzemeiben. A Manu-Brevi kft. tizennyolc embernek ad munkát. A budapesti székhelyű cég a hagyományos fémmegmunkáláson keresztül a legfejlettebb technológiákkal és technikai berendezésekkel különleges plazmavágási és hegesztési eljárásokat alkalmaz.

Több külföldi cég beszállítói, terveik szerint fejlesztenek is a jövőben. A Metál-Team 2001 kft. szintén tizennyolc alkalmazottat foglalkoztat, 2006-ban vették át a Mofém csiszolóüzemét. A csiszolás-polírozási tevékenységgel foglalkozó cég folyamatosan fejlődik, biztos megrendelői bázissal rendelkezik. Betanított munkára folyamatosan várja a jelentkezőket, hiszen náluk is várható létszámbővítés. Rajtuk kívül egy egyéni vállalkozó CNC-marással foglalkozik még a telepen.

Az egykori irodaházban pedig három, fiatalokból álló zenekar tartja próbáit.

– A maximális kihasználtság lenne az ideális, de tudjuk, hogy manapság cégeket csábítani Csornára nehezen megy – tette hozzá Kismihókné Hotz Hilda. Tartjuk a kapcsolatot az önkormányzattal, együttműködünk a munkahelyteremtésben.

A városvezetők ígérete az, hogy a hozzánk betelepülőknek mindenben segítségükre lesznek és megkönnyítik a beilleszkedést, a termelés megkezdését.

Olvasóink írták

 • 8. Cseter János 2008. január 28. 18:25
  „Szerintem e rendszer köszönő viszonyban sincs egy normális kapitalizmussal! Lehet úgy is nevezni, hogy vadkapitalizmus,vagy akár vadkeleti Demokrácia ,egyre megy! Szerintem egy banánköztársaság amely csúszik vissza a rabszolgatartó társadalom felé! De ezt mindenki tudja ,aki látni s tapasztalni akarja. Az, hogy most e fenti írás ad alapot arra, hogy átfogóbban vizsgáljuk a munkavállalók érdekeit. E rendszer szüleményei arra sarkaló, hogy egyetértsünk a megoldásra váró problémák felszínre hozásával! Reméljük, hogy előbb utóbb olyan emberek is olvassák írásainkat, akik tehetnek is a gondok orvoslásában hatásos intézkedést. Már nagyon is itt az ideje!”
 • 7. Putyilov 2008. január 28. 12:53
  „Voltak,nincsenek, nem a bérlőként szereplő kisvállalkozások tehetnek róla!
  A multi megvette a piacot,ezért nincs már Csornán termelés.
  Nem a Mofém Csorna Kft. tehet róla,a Móvári vezérkar a ludas.
  Amúgy meg mindenki a kapitalizmust akarta ´89-ben,most itt van.
  Már ez sem jó?”
 • 6. Cseter János 2008. január 28. 09:54
  „Kedves Kritikusaim! Még meg sem kell senkinek erőltetni a szemét ahhoz, hogy lássa is ne csak nézze a valóságot! Nekem teljesen mindegy, hogy milyen nevű és kinek a tulajdonában lévő cégekről, illetve kinek a területén üzemelnek.Sőt én egyátalán nemis említettem neveket! Voltak jól működő gyárak, üzemek sőt mezőgazdasái munkahyelyek bőven ahol emberek dolgoztak , s termeltek eldaható áruka! Persze olyan emberek is akik büntetlenűl szétverették öket! A tapasztalatom az, amit a cikkhez írtam! Természetesen egy ílyen reklám hirdetésü cikket lehet többféle szemszögből is nézni. A lényeg az, hogy ha sikerülne Csornára még több munkahelyet létesíteni, akkor azok ne csupán a dolgozók kizsákmányolására alapozzanak, ezt próbáltam megértetni.”
 • 5. Putyilov 2008. január 27. 15:10
  „Cseter Úr!

  A cikk a Mofém csorna Kft. területén működő cégekről szól. Mivel a Mofém már nem üzemel a telepen semmilyen formában,így ha Ön kíváncsi a munkalehetőségekre,akkor érdeklődjön Ön személyesen a feltüntetett cégeknél. A Mofémnak semmi köze hozzá,hogy a bérlői milyen jogviszonyban és mennyiért foglalkoztat munkavállalókat!
  Amúgy úgy nézem,pont Ön nem vette észre,miről is szól a cikk.”
 • 4. gyakor 2008. január 23. 16:54
  „No! Akkor mégegyszer nekifutok.
  Az amiről Ön beszél arról szól, hogy miután sikerült a meglévő területre vállalkozót szerezni, aki termelési céllal bérli a területet, lehet az Ön által leírtak alapján megtervezni a szükséges munkaerőt az üzem kapacitásának függvényében. A munkaerő létszám ismeretében lehet béresíteni, kalkulálni, stb. Ön az utóbbirol beszél. A cikk pedig arról, hogy de jó lenne befektetőt találni az ipari park Mofém telephelyére.
  Az is kell tehát, amiről Ön ír. Hogy stílusos legyek:"A kordé nem előzheti meg a szamarat!" Jöhet a poén!!”
 • 3. Cseter János 2008. január 23. 13:42
  „Minek ír valaki a cikkhez hozzászólást, akkor amikor nem is ért a munka viszonyokhoz. Persze jopofoskodni lehet! Főleg, ha valaki úgy képzeli, ért is hozzá.”
 • 2. gyakor 2008. január 23. 10:13
  „A munkahely teremtés talán legelső mozzanata a munkahely megléte. Kire és miről írják le a feltételeket, főleg a kedvezményeket a cikkben, ha nem is tudni milyen termelést fog végezni?
  Kivánom a csornai és környéki munkanélkülieknek, hogy a Mofém telepre települt cégekben, mielőbb találjanak, képzettségüknek megfelelő munkát.”
 • 1. Cseter János 2008. január 22. 17:09
  „Nem semmi! Fele szöveg is elég lett volna, de ha leírták volna a munka ídő és a bérezési feltételeket valamint az egyéb juttatásokat, akkor még jelentkezőket is találtak volna! Hisz sok fiatal, középkorú szeretne dolgozni tisztességes munkakörben és tisztességes bérért.
  Természetesen szervezetten, kollegtívan előre tervezett beosztásokban, ismerve a munkaköri leirásokat, valamint az átlátható bármikor ellenőrizhető bérelszámolási lapokkal rendelkezve. Ezt kell minimum garantálni egy ilyencikkben. Akkor lessz jövöje a munkaadónak és a munkavállalóknak is! Addig csak duma, nyálverés amiből mindenkinek elege van!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autófeltörés és egyéb betörések

Csorna - Csornán, Bezin és Kónyban garázdálkodtak bűnözők a napokban a Rábaközben. Az ügyekről… Tovább olvasom