Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 1°C Még több cikk.

A Comenius három éve

A csornai Széchenyi István Körzeti Általános Iskola szervezte a hároméves Comenius-együttműködés zárókonferenciáját Sarródon, a Kócsagvárban. A hároméves közös munka három fő témakör köré csoportosult: az egészséges életmód, a nemzeti identitás és hagyomány, illetve a hangok világa.
A Comenius-együttműködés zárókonferenciáján Csorna mellett Palma de Mallorca (Spanyolország), Baden (Ausztria), Torún (Lengyelország), Torino (Olaszország), Tartu (Észtország), Ptuj (Szlovénia), Kuopio (Finnország) és a koordinátori feladatokat ellátó müncheni iskola képviselői vettek részt.

– A koordinátori találkozókon kicseréltük tapasztalatainkat és meghatároztuk a további feladatokat: ki milyen témakört, módszert próbál ki a saját iskolájában. Megszerveztük a nemzetközi osztályokat is, ahol a kilenc országból érkezett tanulók álltak össze egy-egy hétre igazi osztállyá, tanultak kötetlenül, sikeresen átlépve nyelvi korlátokat is – mondta Őszné Domján Éva koordinátor, a csornai Széchenyi-iskola intézményegységvezető-helyettese. – A zárókonferencia szervezése a mi feladatunk volt.

Úgy gondoltuk, legjobb, ha a részt vevő tanárok maguk próbálják ki az »erdei iskolát«, ezért is választottuk a Kócsagvárat helyszínnek.
– Így a résztvevők megismerkedhettek az ott folyó munkával, a Hanság és a Fertő élővilágával. Rövid kirándulást tettünk Budapesten keresztül Ópusztaszerre, így a Páneurópai Piknikkel együtt a közelmúlt és a régmúlt történelmével is megismerkedtek vendégeink.

Őszné hozzátette: megállapodtak, hogy az együttműködés további három évére újra pályázatot nyújtanak be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyümölcsöző testvérvárosi kapcsolatok

A Rábaköz két kisvárosában épp napjainkban adnak új tartalmakat a már évek óta meglévő testvérvárosi kapcsolatoknak. A barátságok mellé mindkét város vezetője újak kiépítésén fáradozik. Kapuvár esetében gazdasági együttműködésre is számítanak, Csorna polgármestere a kultúrák és a családok találkozására fekteti a hangsúlyt. Tovább olvasom