Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A centrumra és a rádióra költenek

A Hany Istók Kerékpáros Centrum és a helyi rádió fejlesztéseire kap pályázati forrásokat a kapuvári városháza cége. A Kapukom kft. az előfinanszírozott pályázat lebonyolításához hitelt vesz fel, melynek fedezetére saját ingatlanát ajánlotta fel.
Sikeres pályázatokat tudhat maga mögött a kapuvári önkormányzat cége, a Kapukom kft. A Hany Istók Kerékpáros Centrum fejlesztése mellett a helyi rádió eszközparkjának cseréjére fordítják a pályázati forrásokat.

A pályázatok önrészének finanszírozásához a kapuvári képviselő-testület 5 millió forint fejlesztési támogatást nyújt a városi cégnek.
Németh D. László ügyvezető lapunknak elmondta, a két fejlesztés összértéke csaknem húszmillió forint. Ebből a kerékpároscentrum alsó szintjén pezsgőfürdőt és finn szaunát építenek, illetve az egész épület légkondicionálását is kiépítik, valamint modernizálják a centrum konyháját. A helyi rádió új számítógépeket és a működéséhez szükséges eszközöket kap.

Hany Istók-centrum: Belső fejlesztések mellett sörkert nyitását tervezik.
Hany Istók-centrum: Belső fejlesztések mellett sörkert nyitását tervezik.

Mint megtudtuk, ez utóbbi beruházást már a következő hetekben szeretnék befejezni. Németh D. László elmondta, a pályázatok utófinanszírozottak, így azok zökkenőmentes lebonyolításához a város cégének hitel kell. Ennek megkönnyítésére a Kapukom kft. egyik saját ingatlanát ajánlotta fel a hitel fedezetéül, ahogy az ügyvezető megjegyezte, néhány hónapra.

– Az elnyert pályázatok 60 százalékos támogatottságúak, a kerékpároscentrumhoz 5,6 milliót, a rádióhoz 1,2 milliót adunk hozzá önrészként – mondta. A pályázatok önrészének finanszírozásához a kapuvári képviselő-testület 5 millió forint fejlesztési támogatást nyújt a városi cégnek. A Hany Istók-centrummal kapcsolatban a Kapukom ügyvezetője még elmondta, az említett fejlesztések mellett egy cseh jellegű sörkert nyitását tervezik az épület hátsó traktusában, itt várhatóan május elsején majálist szerveznek a kapuváriak számára.

  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csirkével, zöldséggel spóroló falvak

Bevételei kiegészítésére számos település önkormányzata folytat gazdálkodótevékenységet a… Tovább olvasom