Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

˝A buszsofőrünk megmentette az életünket˝

Hálával várják vissza buszsofőrjüket az utasok, akik részesei voltak a hétfő hajnali tragikus balesetnek Győr határában.

A kapuvári járaton rendszeresen utazók ismerik egymást és most úgy érzik: földijük megmentette életüket.

Több SMS érkezett a napokban szerkesztőségünkbe, amiben a Győr–Kapuvár járaton hétfőn hajnalban utazók megköszönik buszsofőrjük lélekjelenlétét, gyors reagálását, azt, hogy időben megállította a buszt, s ezzel az életüket mentette meg. A helyközi járat ugyanis frontálisan összeütközött a vele szemben haladó személyautóval, mivel az áttért – vagy átlökődött – sávjába. Az Opel női vezetője az 1-es főút és a Nép utca kereszteződénél életét vesztette.

A buszon viszont senki nem sérült meg és ez az utasok szerint csak sofőrjükön múlt, neki köszönhetik. Az egyikük, aki Kapuvárról Győrbe jár dolgozni három műszakban, ezért ismeri a járatot gyakran vezető földijét, felidézte a történteket. ˝Elbóbiskoltam, csak a csattanásra ébredtem. Az első pillanatokban a buszon mindenki hallgatott, szinte néma csend volt. A sofőr és nem szolgálatban lévő társa, a velünk utazó volános szerelők odafutottak a személyautóhoz, hogy segítsenek, de már nem tudtak. Mi arra gondoltunk, ha az autóbusz átszakítja a szalagkorlátot, s mi berepülünk a mocsárba, a fák közé... Elöl ültem, esélyem se lett volna a túlélésre. Nem tudom, hogyan állította meg a sofőr a buszt, de nagyon jól csinálta az esős, csúszós úton˝ – mesélte a kapuvári hölgy. Olvasónk szerint a buszvezető ráadásul higgadtan viselkedett, csak a hangján lehetett érezni a feszültséget, szakszerűen intézett.

Makári László portálunknak elmondta: pár nap pihenőt kapott, hogy fel tudja dolgozni a történteket, de a hétvégén már újra dolgozik. Szerinte is alakulhatott volna valóban sokkal rosszabbul is a baleset, mert az ütközés után szinte csak a vészféket tudta használni. ˝A szerencsén is múlt, és köszönöm az utasoknak a Kisalföldhöz küldött, nekem szóló üzeneteket, de nincs nagyon mit erről beszélni. Akkor ott csak tettem a dolgomat, amit lehetett. Most már volt időm belegondolni, és nagyon megvisel a dolog. Ha nem is tehetek róla, meghalt a személyautó vezetője.˝


Szakértőknél a halálos baleset ügye

Portálunkon korábban számoltunk be arról, hogy egy Győr felől Opellal érkező nő azt érzékelve, hogy a Nép utcából eléhajt egy Renault, annak vezetője – egy 56 éves férfi – nem adja meg neki az elsőbbséget, a balesetet elkerülendő balra rántotta a kormányt. Ekkor ütközött a szemben lévő forgalmi sávban haladó busszal, amiről a sokkal kisebb Opel lepattant, megpördült és nekivágódott az őt kormányzásra kényszerítő Renault-nak. A 35 éves győri nő a helyszínen meghalt.

Olvasóink írták

 • 9. vukkis01 2009. október 19. 20:24
  „Ő a BARÁTNŐM volt!!!Nyugodjon békében!!!Amíg élek nem felejtem el:((((”
 • 8. Esther 2009. október 19. 12:54
  „Több ilyen buszsofört!!!!:)”
 • 7. H.Gabi 2009. október 19. 10:26
  „bugyortudor, gondolom a Volán egyik munkatársa.Normális bejelentést tettem és nem fenyegetőztem, mert az nem az én stílusom lenne.
  Csak azért volt ijesztő az eset, mert az első alkalommal még azt gondoltam, hogy rosszul van a sofőr, és egész úton figyeltem.A mostani esetnél többen álltunk az első ajtónál és többen láttuk, hogy a sofőr, hogyan viselkedik.Nagyokat sóhajtott és alig bírta nyitva tartani a szemét:((
  Szerintem is jogos, hogy ne olyan miatt legyen bejelentés, hogy a sofőr nem várta meg, hiszen neki tartani kell a menetrendet.”
 • 6. bugyortudor 2009. október 19. 08:42
  „H. Gabi!

  Ha azt ígérték, azt is fogják tenni! A Volán sajnos nem válogathat az emberek milliói között, akik sofőrnek jelentkeznek. Ezért abból az emberállományból, akik jelentkeznek, még egy pszichológiai teszt után is sokan maradnak olyanok, akik "furcsák", mert valakinek vezetni kell a buszt.
  Ilyenkor fontos az, hogy az utasok normális ember módjára bejelentsék, hogyha ilyen komoly probléma adódik egy sofőrrel. Legtöbbször persze nem ilyen panasz érkezik, hanem olyan, hogy a kedves utas kimegy a buszra, pár perccel később ér oda a menetrend szerint elinduló buszhoz, és az a panasz az, hogy a sofőr nem várta meg őt.
  Ezért én is inkább 10 perccel előbb megyek ki, mint egy perccel később.

  Köszönjük szépen a bejelentést a Volán és az utasok nevében is!

  B.”
 • 5. H.Gabi 2009. október 19. 08:32
  „Hát én ma reggel egy buszsofőr ellen tettem panaszt, kíváncsi leszek, hogy mi lesz az eredménye.
  A ma reggeli buszon, ami tele volt diákokkal és munkába igyekvő felnőttekkel, a buszsofőr nagyon érdekesen viselkedett.Lassan vezetett, 30-40 km/óra, fékezett, amikor nem kellett volna, áttért a másik sávba, majd amikor "felébredt" gyorsan visszaszedte a kormányt.Teljesen úgy nézett ki a sofőr, mintha bóbiskolt volna.Vagy másnapos volt.Buszmegállóban nem azt az ajtót nyitotta ki, amelyiket kellett volna.
  Csak azért jeleztem a Volánnak, mert ez a második eset ezzel a sofőrrel és nem szeretném, ha harmadikra valami baleset is történne.Azt ígérték, hogy utánanéznek.”
 • 4. sünci 2009. október 18. 19:59
  „Az lehet,de ugy irták,hogy az ütőzéskor nem volt utas a buszon.”
 • 3. Goldman 2009. október 18. 17:32
  „1olvasó: mert addigra a mentesítő járat elvitte őket”
 • 2. 1olvasó 2009. október 18. 13:31
  „Nekem pedig ez volt a furcsa.
  "A kisalfold.hu értesülései szerint más sérült nincs, a buszon nem voltak utasok. A helyszínelés jelenleg is tart."
  Nem értettem, ki és miért hálálkodik a sofőrnek.”
 • 1. Jandex 2009. október 18. 11:31
  „A hölgy a Renault vezetőjének az áldozata,nem a vétlen buszsofőré,ezért Őt nem érheti retorzió! /szerintem/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy várost a lakói tesznek élhetővé

Kapuvár - Harmath Lajos szerint nincs kimondottan tizenéveseknek való szórakozóhely a városban,… Tovább olvasom