Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

A biztos megy, az igazgató tanul

Május elsejével a Margit Kórházat átveszi az állam. Az átadás-átvétel részleteiről az igazgató csak annyit tud, hogy harminc belgyógyászati típusú mátrix ágy maradhat. Távozik a kórházból az önkormányzati biztos.
Szerződést bontott a Margit Kórház önkormányzati biztosi teendőit ellátó céggel a csornai önkormányzat. A képviselő-testület az intézmény állami kézbevétele miatt döntött így. Az Integra Consulting Zrt. megbízása május 31-én szűnik meg.

A határozat tartalmazza: ha az időpontig mégsem történik meg a fenntartóváltás, akkor határozott ideig kötnek újabb szerződést a társasággal. A legutóbbi testületi ülésen egyéb témák miatt is szóba került a kórház. Az elöljárók döntöttek arról, hogy támogatják dr. Winiczai Zoltán tanulmányait.

Az igazgató főorvos orvosmenedzseri képzettséget szerez, ami a vezetői pályázat feltételei között szerepel. Szintén a tulajdonosváltás befolyásolta a határozatot. Eszerint a főorvos első féléves tandíját fizeti ki az önkormányzat.

A képviselő-testület ülésén az is kiderült, hogy dr. Winiczai Zoltán Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő társaságában a közelmúltban Szócska Miklós egészségügyi államtitkárral egyeztetett.

Az intézményvezető a megbeszélésről elmondta: a nyugat-dunántúli régió struktúraváltó kórházait hívták találkozóra. „Hosszas, nehéz tárgyalás után eljutottunk addig, hogy a csornai kórház megtartja aktivitását. Harminc belgyógyászati típusú mátrix ágyat kapunk tudomásom szerint. Az egynapos sebészetet és egynapos nőgyógyászatot támogatják. Ígéret hangzott el a szakrendelési struktúraváltó pályázat támogatására.

Azaz, a szakrendelő teljes újjáépítését támogatják" – foglalta össze dr. Winiczai Zoltán. A fenntartóváltás gyakorlati kérdéseiről nem hangzott el információ az ülésen.

Olvasóink írták

 • 10. 1120 2012. április 04. 22:48
  „Kedves "merzsebet"! Nem az a lényeg, hogy Ön ki, hanem az, hogy miért válaszol olyan kérdésre, amivel kapcsolatban nem rendelkezik érdemi információval? Ahogy egyébként szinte senki sem...
  A kérdés egyébként is a KÖZÉPISKOLÁKRA vonatkozott...erre jött ön a CSÁMIÓ-val... :) Amikor erre "hajracsorna" felhívta a figyelmét, akkor meg elintézte az egészet azzal, hogy (a katolikus kivételével) az összes iskola állami tulajdonba kerül, pedig az eredeti kérdés nem is igazán arra vonatkozott, hogy milyen tulajdonba kerülnek az iskolák, hanem arra, hogy KONKRÉTAN MI LESZ VELÜK? (Lesznek-e egyáltalán, vagy sem? Ha lesznek, akkor mindegyik marad, vagy valamelyik esetleg megszűnik? Stb...) Elárulom, hogy ezt még maguk az érintettek sem tudják...
  Ja és nem most szeptembertől, hanem 2013. január 1-től veszi át az állam az iskolákat. Onnantól kezdve pedig lesz majd egy "átmeneti állapot", amikor MÁR állami tulajdonban lesznek a csornai középiskolák, de MÉG a régi struktúra marad. Az igazi (tartalmi) változás (ha lesz), csakis a 2013/14-es tanévtől várható.”
 • 9. hajracsorna 2012. március 29. 17:06
  „:-) Ne haragudj kedves merzsebet, de ezt nehezen hiszem. Elég visszaolvasni a hozzászólásaidat. A középiskolák és az alapfokú iskolák ügyében leírt zagyvaságokat viszont nem sikerült megmagyaráznod.”
 • 8. merzsebet 2012. március 29. 14:00
  „Kedves A. /hajracsorna/nem szeretném folyamatosan bizonygatni sem Neked sem másnak hogy nem vagyok sem Erzsébet sem képviselő ,ellentétben Veled..Lehet hogy az írásom nem volt egyértelműen érthető.
  Mivel a nagyobbik gyermekem a CSÁMIó /Széchenyi iskola, Kerényi zeneiskola/óvodájába jár tudom mi tartozik hozzá.Rövidíteni akartam .
  Tehát még egyszer Hagymácska az összes iskola állami tulajdonba kerül/ha megengeded nem sorolom fel/,és maradnak az óvodák és a bölcsőde. Mikor? Szeptembertől.Megfelel? Bocs a katolikus iskola marad.”
 • 7. hajracsorna 2012. március 28. 18:54
  „Kedves Erzsébet! Ahhoz képest, hogy Ön önkormányzati képviselő, elég rosszul tudja: a CSÁMIÓ nem más, mint a Csorna Általános és Művészeti Iskola, Óvoda rövidítése, amely intézményben egy fia középiskola nincs. Márpedig Hagymácskamácska középiskolákra utalt.”
 • 6. merzsebet 2012. március 28. 18:30
  „Hagymácska nem összevonása mert az már évek óta megvan CSÁMIO néven az átadás lesz állami kézbe ,úgy tudom hogy szeptemberben már úgy indulnak az iskolák/mind/. Maradnak a bölcsőde és az óvodák.”
 • 5. Hagymácskamácska 2012. március 27. 20:51
  „Szomorú.
  Nem is kell Csornára semmi, se kórház, se munkahely, lassan meghal a város, igaz karácsonykor még egy forralt boros bódé sem volt. Minden elismerésem a városvezetésnek. A középiskolák összevonása mire várható?”
 • 4. merzsebet 2012. március 27. 19:59
  „Nem is kell Csornára oda műfüves pálya kell!”
 • 3. regevi 2012. március 27. 17:32
  „Na szép!...........”
 • 2. merzsebet 2012. március 27. 16:47
  „Május 1-el megszűnik a sebészettel egyetemben.Marad az egynapos sebészet-nőgyógyászat.
  Ezt is mondta az igazgató úr a testületi ülésen.”
 • 1. regevi 2012. március 27. 15:04
  „És mi lesz a szülészettel?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kis léptékű pályázatokra tizenhatmilliót oszthatnak ki

A beérkezett, úgynevezett kis léptékű pályázatok fele támogatható a Rábaköz Vidékfejlesztési… Tovább olvasom