Kisalföld logö

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 5°C | 7°C Még több cikk.

A beruházás felét a község állta

Az elmúlt hét végén avatták Egyed új sportöltözőjét és labdarúgópályáját. A tízmilliós beruházás felét pályázaton nyerte az önkormányzat.
Az idén negyvenöt éves egyedi sportegyesület szép ajándékot kapott a helyi önkormányzattól az évfordulóra. A hét végén avatták fel a község új labdarúgópályáját és sportöltözőjét.

Vadosné Varga Katalin polgármester elmondta: a munkálatokat még 2002 őszén elkezdték. Előtte nyújtották be a CÉDE-pályázatot, ahol ötmillió forintot nyertek. Az önkormányzat szintén ötmilliónyi önrésszel járult hozzá a költségekhez. Sőt, a polgármester szerint a falu lakosainak társadalmi munkája is kellett a befejezéshez. Vadosné Varga Katalin azonban megjegyezte, sajnos a pályázat utófinanszírozású, így a megnyert pénzt csak később kapják meg. Az új pálya építését az tette szükségessé, hogy a helyi kastély, amelynek udvarán eddig sportoltak az egyediek, magánkézbe került. Az új pálya területét az önkormányzat biztosította.

A szombat délutáni pályaavatón Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke vágta át a szalagot. Beszédében hangsúlyozta, mindig szívesen avat hasonló létesítményeket, mert a sport a testedzés mellett egy közösség összetartó ereje is lehet.

Ünneprontó győzelem

A pályaavató mérkőzésen a szomszédos rábapordányiak ünneprontó módon legyőzték a helyiek együttesét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két karambol Kapuvár környékén

Egy súlyos, életveszélyes, négy súlyos és egy könnyebb sérültje van a szombaton, Kapuvár környékén… Tovább olvasom