Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

A belvárosi dugók az aratást is gátolják Csornán

A Csornán kialakult közlekedési helyzet az aratást is akadályozza. A betakarításban részt vevő kombájnok, munkagépek ugyanis kénytelenek a járműsorban várakozni. Ráadásul a malomhoz vezető utat is elzárják a kamionok.


Csorna belvárosában hetek óta javítják a csatornát a 85-ös és 86-os számú főutak közös szakaszán. Áldatlan forgalmi helyzetek alakulnak ki. Torlódnak a kamionok, áthelyezték a buszmegállót, a gyalogosok keresik az átkelés lehetőségeit. A város képviselő-testületének hétfői ülésén kiderült, a külvárosban is okoz gondot a nagy forgalom.

A csatornajavítás a gyalogosoknak is okoz gondot a belvárosban. Kocsis Krisztina és kislánya, Laura is azt kutatják, hol is kelhetnek át a főúton.
A csatornajavítás a gyalogosoknak is okoz gondot a belvárosban. Kocsis Krisztina és kislánya, Laura is azt kutatják, hol is kelhetnek át a főúton.

Bella Rudolf (Fidesz–KDNP) a helyi gazdák panaszát vitte a testület elé. A képviselőt azzal keresték meg a gazdák, hogy a kamionok, melyek a 86-os főúton várakoznak, az aratást is akadályozzák. A járművek ugyanis elállják a malomhoz vezető lehajtóutakat is. A város segítségét kérik az ügyben, illetve azt, hogy a közútkezelővel és a rendőrséggel egyeztetve találjanak megoldást problémájukra. „A jó időt szeretnék kihasználni nyilván a termelők, ám a kombájnok, illetve a gabonával megrakott traktorok kénytelenek az úton, a kamionok miatt várakozni. Valamit ki kellene találni" – fogalmazott Bella Rudolf. Ő úgy véli, legegyszerűbb lenne, ha a kamionok úgy, mint a csatornajavítás kezdetekor, a számukra ajánlott kerülő utakat használnák. Ez viszont nem kötelező, reagált Turi György. A polgármester megígérte, a szokásos csütörtöki egyeztetésen jelzi a felvetést a rendőrség és a közútkezelő illetékeseinek. A csatornajavításban érintett szervek ugyanis minden héten megbeszélést tartanak, melyen az aktuális gondokat beszélik meg.

Háncs Károly (Fidesz–KDNP) hozzátette: mióta az Erzsébet királyné utcai kereszteződést ismét megnyitották és működnek a jelzőlámpák, sokkal nagyobb a torlódás. Úgy vélte, javítana a helyzeten, ha az Erzsébet királyné utcából megtiltanák a balra kanyarodást és kikapcsolnák a lámpákat. Így folyamatosabb lenne a forgalom a főúton, a belvárosban. Turi György megjegyezte: a javaslatot elmondja az egyeztetésen.

Olvasóink írták

 • 12. istipisti76 2013. július 29. 14:05
  „de vicc hogy reggel 6 kor még a lapátnyelet támasztják a szakemberek, és du 4kor meg lelépnek, ja az 1 órás kajaszünetüket ne is említsem. tudom jár, meg meleg is van ,meg minden, de ennyi erővel kézzel ki lehetet volna ásni a temetőig nem húsvét óta dolgozgatni. De semmi vész a vezetők kéz kezet mos alapon jó kis plusszpénzt kapnak,városvezetéstől, a jól és hatékonyan, gyorsan elvégzett minőségi munka eredményeképpen. a munkás meg .....”
 • 11. Goldman 2013. július 28. 10:40
  „b.zoli: az állat és homály te vagy, mert minősít téged és a felfogásod. Olvasni tudni kell. Akármekkora paraszt lehetsz akkor sem neked és a többi szántó-vetőnek szólt az általad kritizált hozzászólásom, hanem a cikk írójának a fogalmazásához.
  Egyébként a malom nem ott áll. Azt máshonnan is meg lehet közelíteni (ha jól veszem ki a városközpontból indítod a számításod), nos van alternatív útvonal nektek és a többi bikficnek.(a Szilsárkány felé vezető úton nincs sor. Fogalmazz pontosabban....:) ) Ja, hogy földút? Oda valók vagytok a közlekedési morálotokkal együtt, mert képesek vagytok az IFA taktikát folytatni és húzni akár 20 km-es sort is ahelyett, hogy félreállnátok néha.
  Mindezeket tudva, hogy milyen közlekedés van úgy kell szervezni a melót. Te alapban olyat szállítasz ami akár évekig is megmarad száraz helyen. Érdekes módon a (pl.) Vasi volán utasai akik másfél órával később érnek be Csornára ill. Győrba azok még nem panaszkodtak itt sem máshol. Te barátom olyan tevékenységet végzel ami ráér, mert időd, mint a tenger. Senki nen kéri számon a munkaidőd és a tachográfkorongot, úgyhogy duguljál az uniós támogatásoddal együtt.”
 • 10. b.zoli 2013. július 27. 20:47
  „"1, nem az aratást akadályozzák a kamionok, mert azok nem a búzatáblán állnak."

  Te állat (már ne is haragudj) ! Hol van szerinted a malom? Nem a szilsárkány fele vezető úton? De amikor 30 kamion és személyautó áll a dugó miatt akkor nem tudja az a szerencsétlen paraszt leüríteni a pótkocsit mert megközelíthetetlen a malom ! Nem beszélve arról hogy a kombájn sem tud repülni 1-ik tábláról a másikra....”
 • 9. AMBenji09 2013. július 25. 08:45
  „Goldman: marha nehéz azokban a kis utcákban közlekedni, másrészt amúgy is sietni kell a betakarítással, hát még ha plusz sok tíz kilométereket kellene menni kombájnokkal és traktorokkal. Úgy meg méh nehezebb közlekedni, hogy a bejáratot elzárja egy ácsorgó kamion.

  Szerencsére gyakran nem közlekedem Csorna fele, de ami ott megy, az katasztrófa.

  Az meg, hogy józan paraszti ésszel többre mennének, mint nem tudom hány és milyen diplomával, de ész nélkül....

  Ha ennyi sütnivalója van az illetékesnek, tudom sajnálni. Eleve dugó van minden reggel Csornán....

  Meg könyörgöm, mai gépesített világunkban 350 méter hónapokig eltart? Tán nem a lapátot kellene támasztani napi 8 órában.”
 • 8. Goldman 2013. július 22. 17:53
  „1, nem az aratást akadályozzák a kamionok, mert azok nem a búzatáblán állnak.
  2, A traktorosoknak van alternatíva: földút, s nem pedig a városközpontban kellene evickélni ahonnan ki vannak tiltva.
  3, Jimmybátyó utolsó mondatod igaz
  4, omm: a második rész jó
  5, ekkora szakaszt már az 1900-as évek elején megettek volna lapáttal, ásóval fele ennyi idő alatt.
  6, miro132: tutyimutyi az egész bagázs...”
 • 7. szati69 2013. július 22. 00:12
  „Nem tudom miért kell csodálkozni a kialakult helyzeten. A csornai "szakemberek" csak hozzák megszokott formájukat. Sürgősen ki kell tiltani a 3,5 tonnánál nehezebb átmenő forgalmat. Másodszor elárulhatnák, mi akadályozza a kivitelezőt, hogy irodai nyitva tartási időn kívül dolgozzanak. Reggel 7-kor még nem látni, du. 4 után már nem látni senkit. 350 méteres szakaszról van szó. 2 hónap alatt kézi erővel is végezni kellene. A turisták és a kamionosok meg viszik a hírünket szerte a világba. Elszomorító.”
 • 6. szati69 2013. július 22. 00:12
  „Nem tudom miért kell csodálkozni a kialakult helyzeten. A csornai "szakemberek" csak hozzák megszokott formájukat. Sürgősen ki kell tiltani a 3,5 tonnánál nehezebb átmenő forgalmat. Másodszor elárulhatnák, mi akadályozza a kivitelezőt, hogy irodai nyitva tartási időn kívül dolgozzanak. Reggel 7-kor még nem látni, du. 4 után már nem látni senkit. 350 méteres szakaszról van szó. 2 hónap alatt kézi erővel is végezni kellene. A turisták és a kamionosok meg viszik a hírünket szerte a világba. Elszomorító.”
 • 5. emeri 2013. július 19. 09:40
  „Sopron-Fertőd-Pomogy-Nezsider-Budapest.És élmény az utazás nincs idegeskedés gödrök szar benzin.Talán fel kellene szedni az összes utat es mindenki marad ahol van.A balfasz politikus réteg miniszterelnököstöl polgármesterestől is elzötykölődött rajta idáig és fog ezután is.(Meg köztelnök.)A barom nép meg hagyja.Új utat meg nehogy csináljatok mert úgyis okádék lesz.
  85-ös.”
 • 4. miro132 2013. július 19. 08:59
  „miert nem dolgoznak 3 muszakban es hetvegen is ? erthetetlen Tisztelt Polgarmester kérem rendelje el a folyamatos munkavegzest!!”
 • 3. rubeola 2013. július 18. 23:23
  „Csodálom a csornaiak birkatürelmét, ma jártam arra, az valami döbbenet, gyalázat, felháborító, nem is tudom megfelelően kifejezni, hogy mennyire lehetetlen a közlekedés. Kamionok ezrei hömpölyögnek folyamatosan, araszolva lehet átjutni a városon, a ".esco" lámpa és a körforgalom, meg a vasúti átjáró annyira megfogja a forgalmat, az útfelújítás tesz fel az "i"-re a pontot, szóval döbbenet, hogy lehet így hónapok óta létezni ebben a városban? Előző hozzászólásokhoz csak annyit, hogy rendőrt a Győr felőli bevezető úton "láttunk", tafizni délelőtt, egyébként semmi.”
 • 2. omm 2013. július 18. 17:51
  „Egy deka rendőrt sem láttam az Erzsébet királyné utcai kereszteződésben aki a forgalmat irányítaná, mióta ez a kapirgálás megy. A lámpákat már régen ki kellett volna kapcsolni, ezt minden ki tudhatja aki csornán átmegy, él, mozog, vagy az főút melletti temetőben fekszik. Mert mi van: 3 kamion 2 személyautó átmegy és megint piros a lámpa.
  A másik dolog pedig, hogy ez egy nagyforgalmú főútvonal. Ezt a beruházást legalább 2 műszakban kellett volna kivitelezni, megfeszített tempóban a hétvégéket is beleszámítva. Nem pedig elmaszatolni az egész nyarat ezzel a 300 méterrel, már ha végeznek augusztus végéig, ami felől erős kétségeim vannak...

  Ha hetente vannak "megbeszélések", hogy a jó életbe nem lehetett ezt eddig megoldani?”
 • 1. Jimmybátyó 2013. július 18. 15:01
  „"Háncs Károly (Fidesz-KDNP) hozzátette: mióta az Erzsébet királyné utcai kereszteződést ismét megnyitották és működnek a jelzőlámpák, sokkal nagyobb a torlódás. Úgy vélte, javítana a helyzeten, ha az Erzsébet királyné utcából megtiltanák a balra kanyarodást és kikapcsolnák a lámpákat. Így folyamatosabb lenne a forgalom a főúton, a belvárosban. Turi György megjegyezte: a javaslatot elmondja az egyeztetésen."
  Az egyszerű emberek ezt már régen átlátták,csak a nagy tudású mérnök urak nem!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hunyadi is segítette Gódorné sportpályáját

Sorozatunkban a megyei középiskolák egykori, azóta ismertté vált növendékei beszélnek diákéveikről. Tovább olvasom