Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

A beledi nagymama országos sikere

Az idei országos találkozón Takács Györgynét választották az év nyugdíjas dalosának. A Beleden élő, mindenki által csak Dudi néniként ismert hölgy már óvodás kora óta énekel, jelenleg a község nyugdíjasénekkarának aktív tagja.
Takács Györgyné: Az országos döntő legjobbja. Takács György
Takács Györgyné Dudi néni elmondása szerint az éneklést még óvodás korában, a most hetvenéves beledi óvodában kezdte. Az akkori nevelők, korán felismerve az éneklés iránti tehetségét, bátorították és segítették. Az iskolák elvégzése közben már fellépett, a kapuvári népi együttessel, például megjárták az akkori Csehszlovákiát is. Az évek során állandóan képezte magát, tehetségét őrizte, ám ahogy elmondta: „Sosem jártam igazán énektanárhoz, az éneklést autodidakta módon sajátítottam el."

A dalolás szeretete végigkísérte Dudi néni életét. Jelenleg a beledi nyugdíjaskórus aktív tagja, aki büszke kórusának eredményeire és munkájára. „Járunk mostanában is évente tizenöt-húsz rendezvényre, falunapokra és különböző községi megmozdulásokra.

Nyáron a vasvári találkozón bronz fokozatot kaptunk. A kórussal legutóbbi rendezvényünk a beledi templomban volt egy rendhagyó énekórán. Az ott előadott műsorunkra nagyon büszke vagyok, mivel nem népdalokat, hanem nehéz kórusműveket is előadtunk" – mesélte Dudi néni.

Kórusbeli munkája mellett egyénileg is indul az évente megrendezett nyugdíjasok dalostalálkozóin. A megyei elődöntők után, az országos döntőben is évről évre jól szerepelt, idén pedig a legjobb lett.
Az országos versenyen közel hetven versenyző lépett fel, és zenei kíséret nélkül adták elő műsorukat. Dudi néni idei sikerét szigetközi népdalok bemutatásával érte el. Eddigi jó szerepléseit a győri tanítóképző zenetanára, Nagy Miklós kísérte kitüntető figyelmével, aki szakmai tanácsaival nagyban hozzájárult az eddigi sikerekhez.

A már négy unokával büszkélkedő nagymama elmondása szerint otthon is énekelget, a gyerekek idén elkísérték a versenyre, s a tőlük kapott dicséret a legfontosabb. Baráti társaságokban is szeret énekelni, ahogy mondta: „Ott már jobban szeretem, ha a többiek kísérnek."
„ Az idei országos döntőn nemcsak a közönség, hanem a többi versenyző egybehangzó véleménye szerint is én kaptam meg Az év nyugdíjas dalosa címet."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viszonylagos nyugalom a piacon

Állami tejfelvásárlásról határozott a szakminisztérium, amivel várhatóan 20 millió liter tejet… Tovább olvasom