Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

A beledi férfi követte az ingyentankolókat

Két cseh állampolgár kilencezer forintért tankolt vasárnap az egyik beledi benzinkúton, ám onnan fizetés nélkül távoztak. Egy beledi fiatalember Szombathelyig követte a cseheket, miközben telefonon tájékoztatta a rendőröket az útvonalról.


Németh Zoltánnak nem ez volt az első ˝autós üldözése˝.

Vasárnap délután egy Skoda Favorittal két cseh állampolgár állt be tankolni a 86-os út menti benzinkúthoz Belednél. A két férfi a kilencezer forint értékű üzemanyagot nem fizette ki,  ˝angolosan˝ távoztak. A kútkezelő  helyszínen lévő barátja, a beledi Németh Zoltán autóval a csehek után eredt és  Szombathelyig  követte őket. Közben telefonon tájékoztatta a 107-es rendőrségi ügyeletet és  barátját a Skoda útvonaláról, a kutas pedig a Kapuvári Rendőrkapitányság ügyeletével közölte az adatokat.

– Fél három körül épp Sándorfi Miklós kútkezelővel beszélgettünk, mikor a cseh Skoda beállt a kúthoz – idézte fel Németh Zoltán. Sándorfi Miklós hozzátette: vélhetően szándékukban sem állt fizetni, hiszen a töltőpisztolyt úgy tették le, hogy a kútkezelő végig hallotta a szivattyú működését. Ezután fizetés nélkül távoztak.

Németh Zoltán
Németh Zoltán

– Azonnal kocsiba vágtam magam és utánuk eredtem,  Miklósmajornál a 86-os főúton be is értem őket – mesélte a 27 éves  férfi. Megelőzvén leállította volna a Skodát, ám a csehek más véleményen voltak, így  jobbnak látta mögöttük haladni.  – A főútról többször letérve próbáltak egérutat nyerni, ám azt észrevettem, hogy nem ismerik a környéket, a vezető többször rángatta a kormányt, de lerázniuk nem sikerült – tudatta.

A cseh autó végül Szombathelynek vette az irányt, miközben beledi üldözőjük  barátját s a szombathelyi rendőrséget minderről tájékoztatta.

– Először Szombathely előtt, a zanati kereszteződésben próbálkoztak a megállítással, ám ott a csehek nem álltak félre. Információink szerint a vasi rendőrök a gumik kilövését is tervezték, ám a nagy forgalom miatt erre nem került sor. Németh Zoltán szerint az elfogás  Söpténél történt, ahol már több rendőrautó is felvonult.

Elfogás Söpte mellett
Elfogás Söpte mellett

Az esetről a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság a következő tájékoztatót adta ki: vasárnap délután a 87-es számú főút söptei szakaszáról két cseh állampolgárt állítottak elő, mivel a  rendőri intézkedésnek ellenszegültek, egyikük magyarországi jogszerű tartózkodását nem tudta hitelt érdemlően igazolni, a Skoda Favoritot vezető férfi jogosítvánnyal nem rendelkezett, s a kapuvári rendőrök már keresték őket, mivel gyanújuk szerint Beleden  üzemanyagot tankoltak, de azt nem fizették ki.

A kapuvári rendőrségtől kapott információk szerint a megyeiek segítették vasi kollégáikat az elfogásban. Portálunk úgy értesült,  az autóban betöréshez használatos szerszámokat is találtak. Az ügyben megyénkben szabálysértési eljárás indul, a beledi polgármesteri hivatal folytatja le.

Németh Zoltánnak nem ez volt az első üldözése nem fizető autósok után. Elmondta, tavaly nyáron, egy este észtek tankoltak a beledi kútnál, majd ők is fizetés nélkül távoztak. Akkor nem egyedül indult az üldözésre, ám a sötétség  a külföldieknek kedvezett, nem sikerült megfogni őket.

Olvasóink írták

 • 17. blaze 2009. október 13. 21:22
  „Hozzászóló 2009.10.13. 13:10
  Talán a MOL és a Rendőrség lesz olyan nagyvonalú, hogy jutalomban és elismerésben részesítik Németh Zoltánt! Én a magam részéről csak gratulálni tudok!”
 • 16. sivatag66 2009. október 13. 17:32
  „Aleks,és
  a.h.a.
  két b......kó ali csak azért ir hogy látszótdjon a neve !!!!”
 • 15. tódi 2009. október 13. 15:31
  „Elismerésem .
  Sok ilyen emberre lenne szükség.”
 • 14. Hozzászóló 2009. október 13. 13:10
  „... és elkocsikázott az üldözés során vagy annyi benzint, mint amit elloptak. Még az a szerencse, hogy a kocsiban telefonálásért nem őt büntették meg a rendőrök. Ezen se lennék nagyon meglepődve, bár lehet, hogy volt kihangosítója is. :)”
 • 13. Aleks 2009. október 13. 10:32
  „igen, én is most olvastam. Ritka az ilyen ember. Pedig ilyenekből kellen több. Gratulálok, nemes, bátor cselekedet volt.”
 • 12. sanand 2009. október 13. 09:37
  „A cseh állampolgárok viselkedését mélyen elítélem. Zolinak gratulálok a bátor fellépéséért, amivel segítette Miki barátját és a rendőrök munkáját.”
 • 11. Aleks 2009. október 12. 20:35
  „ha a lapot védtem, és egyetlen csúnya szót sem használtam, sőt, olyat sem amit annak lehetne vélni, akkor miért is kell moderálni?”
 • 10. a.h.a. 2009. október 12. 19:49
  „<moderálva off>”
 • 9. a.h.a. 2009. október 12. 19:39
  „<moderálva off>”
 • 8. dr73 2009. október 12. 19:24
  „<moderálva off>”
 • 7. Aleks 2009. október 12. 19:00
  „<moderálva off>”
 • 6. valaki... 2009. október 12. 18:25
  „Elég gusztustalan,hogy csak "véletlenül" buktak le .....
  Én is benzinkúton dolgozom... Nálunk is "minden napos" (sajnos) az elhajtás...
  De ezt a kúton dolgozók fizetik...
  Az ilyen embert (ha elkapnán...) onnan csak mentő vinné el......
  Aztán nem kellene "rendőri intézkedés"..
  Aztán megtanulnák,hogy milyen érzés azért dolgozni,hogy más kocsikázzon...”
 • 5. mecsoka 2009. október 12. 17:54
  „Ezért nem kellett volna Beledre menni... a Kisalfölddel szembeni benzinkútról naponta hajtanak el fizetés nélkül "egyesek"... igen... és sztem nekik sincs jogsijuk, vagy látta már őket valaki tanuló autóban? mert én nem”
 • 4. a.h.a. 2009. október 12. 17:40
  „<moderálva off>”
 • 3. Aleks 2009. október 12. 17:39
  „<moderálva off>”
 • 2. a.h.a. 2009. október 12. 17:26
  „Nagy hír!
  <moderálva off>”
 • 1. BabyGirl 2009. október 12. 17:12
  „alig pofátlanok.........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közelebb a természethez

A csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ óvodájában már hagyomány, hogy október… Tovább olvasom