Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

A beledi deltásoknak a beton sem volt ellenfél

A beledi Delta Testépítő Klub tagjai maguk építik edzőtermüket. Számos világversenyre jutnak ki az erőemelők, ám a klub elnöke szerint mégis a legfontosabb az összetartás, az egymásért való kiállás.
– Két év múlva ünnepeljük a testépítő klub fennállásának húszéves évfordulóját, ám mégis inkább az összetartást, az egymásért való kiállást emelném ki civil szervezetünk életéből – mondta Eőry Jenő, a beledi Delta Testépítő Klub elnöke. A jól összeszokott csapat legutóbb szinte teljesen felújította a klub Barthodeiszky-kastélyban lévő edzőtermét. Ahogy Németh Tamás klubtag elmondta, néhányan a testépítők közül határozták el, hogy a pénzügyi támogatásokat felhasználva, némi szakmai segítséggel, de maguk újítják fel a klubhelyiséget.

Németh Tamás (fekve), Farkas Richárd (balra) és Eőry Jenő klubelnök a felújított teremben.
Németh Tamás (fekve), Farkas Richárd (balra) és Eőry Jenő klubelnök a felújított teremben.

– Új betonalap, új vakolat került a pincébe, ezenkívül festettünk, villanyt szereltünk és egyéb munkákat végeztünk – mesélte a klub másik tagja, Farkas Richárd. Elmondták, a klub pályázott a helyi önkormányzathoz, amely ezáltal százezer forinttal támogatta meg az önkéntesek munkáját. A városházán kívül több helyi vállalkozó is kivette részét a felújításból, ki munkával, ki építőanyaggal.

– Nem vártuk el senkitől, hogy segítse klubunk működését. Mi egy kisvárosból kiindulva világversenyeken is bemutatkozunk, nem is akármilyen eredményekkel – mondta Eőry Jenő. A belediek csak idén az ifjúsági és junior-világbajnokságról egy negyedik és egy tizedik helyet hoztak, a felnőtt-világbajnokságról pedig egy hatodikat. A klubelnök kiemelte, a beledi fiatalok szabadidejüket áldozzák mind a klub felújítására, mind a versenyekre való felkészülésre, ezért is példaértékű az összefogásuk. A Delta klub jövőre egy országos fekvenyomó-bajnokságot szeretne Beledbe hozni, öregbítve a rábaközi kisváros hírnevét is.

Olvasóink írták

  • 1. Georg 2012. november 25. 18:20
    „Az ilyen sportokat kellene támogatni országos szinten az eredménytelen foci helyett. Nem stadiont kell építeni milliárdokért egy bizonyos rétegnek,hanem üresen álló termeket kellene felszerelni súlyzókkal kondigépekkel.Sokat javíthatna a leromlott egészségi állapotokon..........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuvári húsgyár: elbocsátják a Kapuvári Bacon Kft. dolgozóit

Egy hónappal a Kapuvári Hús Zrt. után elbocsátja dolgozóit az üzemet működtető másik társaság, a… Tovább olvasom