Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

A Beled Coop szerint saját tulajdon

A polgármester szerint a régi tekéző helyi kulturális örökséget képez és a képviselő-testület védelem alá helyezte. Szándékaik szerint felújítanák.
A Beled Coop Rt. elkezdte bontani egyik vásárosfalui ingatlanát. A helyi polgármester nehezményezi a döntést, mert szándékaik szerint az épület a település kulturális örökségét képezi és felújítását is tervezik.

– Az úgynevezett tekéző épülete már több mint ötvenéves – kezdte Molnár Sándor vásárosfalui polgármester. Abban az időben a helyiek a jelenlegi kocsma és bolt épületével együtt – társadalmi munkában – építették. Tizenöt évvel ezelőtt még kugliztak a félszázados épület falai közt, de azóta használaton kívül áll.

„ Két alkalommal is pályázatot nyújtottunk be az épület felújítására, ez idáig eredménytelenül. Néhány éve a testület helyi védelem alá helyezte az ötvenéves épületet mint a település kulturális örökségét."
A tekézőt a helyiek építették fel, de végül az akkori ÁFÉSZ tulajdonába került. A rendszerváltáskor megkísérelték, hogy a falu megszerezze a kocsmát és a tekéző épületét, de a polgármester szerint a tulajdonos akkor nem járult hozzá. Molnár Sándor hangsúlyozta: a Beled Coop az utóbbi tíz évben egy fillért sem költött az épületekre, bár azt megjegyezte, a jelenlegi bérleti díjak nem túl magasak, ám az állagmegóvás a tulajdonos feladata lenne.

A minap a tekézővel szomszédos épület megrongálódott tetejét javították ki a tekéző cserepeiből, de megbontották az ötvenéves épület oldalát is.
Lapunk megkereste a Beled Coop Rt. cégvezetőjét. A vásárosfalui házzal kapcsolatban Lendvai Miklós kijelentette: a terület és az épület a cég tulajdona, így teljes joggal dolgoznak rajta. Annyit azonban hozzátett, a polgármesterrel ez idáig is jó viszonyban voltak és a további tárgyalásoktól sem zárkózik el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszüntették a regionális fejlesztési társulást

A Csornai Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa támogatja a Csorna–Pápa közti… Tovább olvasom