Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A beíratások után tisztább az iskolakép

Egyes iskolaigazgatók elégedettek, mások kevésbé a beiratkozott leendő első osztályosok létszámát illetően. Helyenként több, másutt kevesebb lesz a gyerek, mint egy évvel korábban. Olyan iskolák is vannak, ahol idén ugyanannyi elsős lesz, mint tavaly.

Az általános iskolákban lezárult a leendő elsősök beíratásának időszaka.Hogy milyen eredménnyel, arról néhány rábaközi iskolában érdeklődtünk.

A Csornai Nevelési és Oktatási Központ Széchenyi István Általános Iskolájában ötvennégy elsős kisdiákot várnak a szeptemberi iskolakezdésre. Közülük negyvenhatan Csornán, nyolcan a döri tagiskolában tanulnak. 2006-ban ötvenöt, illetve négy gyermek kezdte meg tanulmányait az intézményben – tudatta Némethné Fülöp Terézia intézményegységvezető - helyettes.

A csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központba az idén 45 kisdiákot írattak be a tavalyi harminchattal szemben. Fehér Lászlóné igazgató azt is elmondta, hogy a többi osztályokláné ban is növekszik a tanulólétszám, hisz eddig huszonhatan jelezték érkezésüket a városkörnyéki településekről.

A szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskolában Tóth Tibor igazgató tájékoztatása szerint ez év szeptemberében – csakúgy, mint egy évvel korábban – harmincnégy elsős kezdi meg tanulmányait. A kónyi iskolában idén szeptembertől huszonöt elsős ismerkedik a betűvetéssel. Tavaly huszonnyolcan voltak az „újoncok" – közölte Turiné Németh Mária igazgató.

Kapuváron a Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskolába eb - ben az esztendőben harmincketten, tavaly huszonnégyen iratkoztak be – tájékoztatott Fodor Gyuáné igazgató. A város Széchenyi - iskolájában huszonegy leendő elsős nevét jegyezték be, ám hat szülő még gondolkodik, hogy iskolába küldi, vagy egy évig visszatartja gyermekét – tudtuk meg Horváth László igazgatótól, miként azt is, hogy 2006 szeptemberében harmincöten kezdték tanulmányaikat a tanodában.

A Pátzay- iskola körzetéből harmincnyolc nebuló kezdi meg a tanévet szeptemberben – válaszolta érdeklődésünkre Harmath Lajos igazgató. Elmondta azt is, hogy egy évvel korábban ötvenhárman voltak az iskolakezdők. A bősárkányi Eötvös József Általá - nos Iskolában idén tizenhét lesz, tavaly huszonnyolc volt az első osztályos – tudatta Kinczer József igazgató.

A szili Szent István Körzeti Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény ta - nulólétszámát ebben az esztendőben várhatóan tíz első osztályos gyarapítja, a 2006. évi tizenhárommal szemben – mondta Náray Lajosné igazgató.

Az enesei iskola első osztályába idén és tavaly egyaránt tizenhét gyermeket írattak be – tájékoztatott Molnár Jánosné iskolatitkár. A beledi ta - nodában – miként arról Hantó Szabolcs igazgatótól értesültünk – ebben az esztendőben harminchárom elsős kezdi meg tanulmányait, az elmúlt évben huszonöten tették ugyanezt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felújították a döri kápolnát

Hatmillió forintból újították fel a döri temető ravatalozóját. Az összeg több mint felét pályázaton nyerte az önkormányzat, amit önrésszel egészítettek ki. Az épületet nyitott, fedett ravatalozóval is bővítették. A döri sírkert ravatalozóját 1899-ben a Chapó család építtette. Állaga az elmúlt évekre leromlott, kívül-belül ráfért a rekonstrukció. Tovább olvasom