Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 4°C

A bátorítás pedagógiája óvodában, iskolában

Az enesei óvoda előadás-sorozat keretében ad lehetőséget a büntetés nélküli nevelés megismerésére.
Szabóné Horváth Judit
Nap mint nap felmerülő téma a gyermekek magatartási problémáinak kezelése. Mit csináljunk, hogyan kerüljük el a büntetést oly módon, hogy eközben a gyermek viselkedését is javítsuk? Erre ad lehetőséget a Győr-Moson-Sopron Megyei Közoktatási Közalapítvány által nyert negyedmillió forint pályázati pénz, melyből az enesei oktatási intézmények előadás-sorozatot szerveztek a témában.

– Konferencia szervezésére az óvodában nincs lehetőség, ezért kértük az iskola segítségét – mondta Szabóné Horváth Judit óvodavezető. A helyi iskola igazgatója, Bartos Ilona hozzátette: örömmel adtak helyet a konferenciának, mert így az iskola pedagógusai és a szülők is részt vehettek ezeken az előadásokon. Benczéné Tímár Irén győri pszichológus vállalta a programsorozat megtartását.

Az enesei iskolában otthont kapott konferencia négy témát dolgoz föl: az agresszió felismerése, kezelésének lehetőségei, mit tehet a szülő a büntetés helyett, a helytelen magatartás céljainak felismerése és a gyermekek magatartás-változásának előfeltételei.

– A nehezen kezelhető gyermekek számának növekedése kortünet, melynek kezelésére a pedagógusoknak és a szülőknek is fel kell készülniük – mondta a pszichológus. Szerinte a gyermekek helytelen viselkedése mögött mindig egyfajta rossz közérzet húzódik, melynek okát felderítve eredményesen kezelhetjük azt. Benczéné hozzátette: a kérdés megválaszolásában a szülőknek és a pedagógusoknak együtt kell működniük, ezért is tartja jó kezdeményezésnek az eneseiek pályázatát. Még egy előadás van hátra a programból az enesei iskolában, de mindkét intézmény vezetője egyetért abban, hogy ez a kurzus csupán egy hasznos folyamat elindítója.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuváron tegnap temették el Pátzay Pálnét

A neves művész özvegye haláláig tartotta a kapcsolatot férje szülővárosával és gondozta a szobrász… Tovább olvasom