Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

Vita nélküli döntések a csornai testületi ülésen

Hét téma tárgyalása szerepelt a csornai képvise- lők e havi rendes ülésének napirendjén. A gör- dülékeny tanácskozáson az esetek többségében vita nélkül, gyorsan döntött a testület.
A korábbiaktól eltérően csupán alig több mint egy óra telt el a köszöntőtől a zárszóig a csornai önkormányzat képviselő-testületének csütörtök délutáni rendes ülésén. A napirendre tűzött témák közül elsőként a népjóléti szolgálat tavalyi munkájáról készült beszámolót fogadta el vita nélkül a testület. Ugyancsak vita nélkül módosították a képviselők a középfokú közoktatási intézmények képzési profilját és alapító okiratát. A város parkolási helyzetéről készült beszámoló elfogadása sem lassította az ülés menetét. A vásárokról szóló rendelet módosítása előtt Papp József polgármester fűzött szóbeli kiegészítést az írásos előterjesztéshez, hangoztatva, hogy diszkriminációmentes szabályozást kell bevezetni, ami megfelel az EU-normáknak. A plénum meghatározta az idei csornai búcsúvásár időpontját is, eszerint a rendezvényt augusztus 20–23-án, a Vilmos park területén tartják.

Döntöttek a képviselők a Városi Művelődési Központ igazgatói pályázatait véleményező szakmai-szakértői bizottság létrehozásáról és összetételéről. A bizottság elnökévé Eördöghné Horváth Gizellát, tagjaivá Király Jánosnét, Sebestyén Katalint és Vadasné Horváth Ildikót választották. A testület szakértőket bízott meg az önkormányzat fenntartásában működő közoktatási intézmények nevelési és pedagógiai programjainak szakmai véleményezésére.

Bérlakások vásárlásához hirdetmény közzététele nélküli közbeszerzési eljárás megindítását rendelte el a képviselő-testület. Egyben bírálóbizottságot hozott létre a közbeszerzési eljárás előkészítésére, kiírására és lefolytatására. A bizottság munkájában Papp József polgármester, dr. Harsányi Ernő jegyző, Varga Beáta és Berzlánovichné Nagy Eszter osztályvezetők, valamint Maurer János képviselő vesz részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A perpatvar alapozáskor kezdődött

Bogyoszló száz marha miatt áldatlan szomszédviszálytól hangos. A húsz férőhelyesre tervezett istálló… Tovább olvasom