Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Világbajnokságra készülő csornaiak

A közelmúltban két csornai diák képviselte Magyarországot sikeresen egy nemzetközi gépíró versenyen Németországban.
Az 1864-ben alapított Regensburgi Gyorsíró Egyesület idén tizennegyedik alkalommal rendezte meg nemzetközi gépíró versenyét, amelyre ifjúsági versenyzőket hívtak meg. Az országos tanulói versenyen elért eredménye alapján a csornai Hunyadi János Gimnázium és Szakközépiskola tanulója, Csupka Norbert, valamint a szintén csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola tanulója, Szűcs Imre képviselhetik Magyarországot.

Horváthné Schlakker Gabriella, a két diák felkészítő tanára elmondta, hogy a magyarokon kívül osztrák és cseh versenyzőket hívtak meg, a helyiek négy csapattal vettek részt a seregszemlén. A versenykiírásban tíz-tíz perces hibátlansági, sebességi és angol kísérleti másolás szerepelt.
A két csornai diák derekasan helytállt élete első nemzetközi versenyén, hisz Csupka Norbert hetedik, Szűcs Imre nyolcadik helyezést ért el, csapatban az ötödik helyen végeztek.

Csupka Norbert: – A közgazdasági tanulmányaimhoz szükséges volt a gépírás, s mivel gitározok is, nem okozott különös nehézséget számomra az „ujjgyakorlat". A tanárnő hamar észrevette, hogy ügyesen, gyorsan, aránylag kevés hibával gépelek, és ezek után jutottam el a versenyekre. Sokat gyakoroltam otthon és az iskolában is. Jelentkeztem a magyar bajnokságra, ahol harminc percen keresztül kell írni. S ha ott is jó eredményt érek el, akár a prágai világbajnokságra is kijuthatok.
Szűcs Imre: – A Csukás-szakközépiskolában marketing szakon tanulok, és az első osztályban nekünk is kötelező volt a gépírás. Kezdetben elég nehezen ment később már jobban versenyeztem, és természetesen a mostani eredménnyel is elégedett vagyok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Európai Bíróság elé kerül a kukoricavita

Az Európai Unió november 1-jei hatállyal megváltoztatja a kukoricaintervenciós feltételeket. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy szigorúbbak lesznek a minőségi előírások. A magyar szaktárca ezt diszkriminatívnak tartja, ezért a kormány az Európai Bírósághoz fordul. A gazdák szerint is tisztességtelen gazdasági év közben változtatni. Tovább olvasom