Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Viharkárok Beledben

Sok fát döntött ki a viharos szél, de a családi házaknak is kijutott az égi áldásból. Elázott pincék, elárasztott udvarok maradtak a vihar után.
A Dél-Rábaközben vasárnap délután végigsöpört vihar még hétfőn is adott munkát a beledi és kapuvári tűzoltóknak. A kapuvári tűzoltóság tájékoztatása szerint csak vasárnap este hat órától tízig kilenc helyre hívták őket.

Az első eset a Kapuvárt és Beledet összekötő főúton történt, ahol egy kidőlt fa veszélyeztette a közlekedést. A kapuváriak még vissza sem értek laktanyájukba, amikor Beledről, a Jókai utcából érkezett egy bejelentés: egy lakóház pincéjét elöntötte a betóduló víz. A helyszínen a helyi önkéntes tűzoltók is kivették részüket a munkákból. Alig tíz perc múlva a Rákóczi utca egyik családi házának körbeárkolt alapjánál szivattyúztak a tűzoltók, itt közel háromszázezer forintos kárt okozott a vihar. Ezzel szinte egy időben a szomszédos Vicán döntött fákat az útra a viharos erejű szél.

A kapuvári tűzoltóság illetékese, Takács Tamás főhadnagy elmondta: az előbbiekkel nem ért véget beledi „kirándulásuk". Este hét órakor az Árpád utca egyik házánál szivattyúztak, majd Vicánál egy kidöntött fától mentesítették az utat. Fél nyolckor ismét Beledben dolgoztak a tűzoltók. A helybéli önkéntesek segítségével a Rákóczi utca egyik családi házát és kertjét szabadították meg a bezúduló víztől. Az esethez a helyi önkormányzat rendelt árokásó erőgépet. Egy másik Rákóczi utcai ház udvarát mintegy fél méter magasságban öntötte el a lezúduló csapadék. Az utcában a fákat is kicsavarta az erős szél. A vasárnapi munkát végül Vicán fejezték be a tűzoltók, nem sokkal kilenc óra előtt egy kidőlt fát távolítottak el az útról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farádi nosztalgiaaratás

Az aratást vasárnap délelőtt fél tizenegykor az első kaszás, Élő Gyula kezdte. A nyugdíjas farádi férfi elmondta: az „első kaszás” címet még a hetvenes évek derekán, az akkori Rábaközi Napok egyik aratóversenyén nyerte el. Fiatal korában még a szüleinek segített a kézi aratásban, azt azonban hozzátette, akkoriban még megvolt a munkához való testi erő. Tovább olvasom