Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Új utcák és orvosi rendelő készül Beleden

Beled polgármestere szerint három éven belül valamennyi saját tulajdonú utcát, utat felújítják a kisvárosban.

Legutóbbi terveikben a szociális központ, két utca, az iskola és egy orvosi rendelő rekonstrukciója szerepel.

– Másodszor adtuk be és várhatóan szeptemberben bírálják el azt a közel 350 milliós pályázatot, melyből végre egy helyre tudnánk szervezni a kisváros oktatását – kezdte idei pályázati terveiket a beledi polgármester.

Tompáné Balogh Mária portálunknak elmondta: a 342 millióból 47,5 millió forint jutna az óvodára, 58,5 millió a tornacsarnok felújítására, 25 millió a projekt költségeire, 210 milliót pedig az iskola felújítására fordítanának. – Az iskola azon részein, melyeket nem érint az előbbi pályázati felújítás, már a héten megkezdjük a nyílászárók cseréjét, melyre 14 millió forintot kaptunk – tette hozzá a polgármester.

Önerőből alakítják át a gyógyszertárat.
Önerőből alakítják át a gyógyszertárat.

A pályázatoknál maradva a közeljövőben kezdik meg a beledi Egyesített Szociális Központ (ESZK) átalakítását, ahol majd családi napközi is helyet kap, valamint új külsőt és funkciót is kap az intézmény udvara. A célra 24 milliót nyert a helyi önkormányzat, a munkálatokkal befejeződik a hét éve a jelenlegi helyszínre költözött ESZK átalakítása.

Beledben napjainkban állandóan visszatérő probléma a helyi utak, utcák helyzete. A kérdéssel kapcsolatban a polgármester hangsúlyozta, három éven belül minden önkormányzati tulajdonú utcát felújítanak Beledben. A végéhez közeledik a Petőfi utca és a Rácz köz rekonstrukciója, itt teljes burkolatfelújítást és vízelvezetést végeznek. – Ismételten arra kérem a helyieket, a felújítandó utcákkal kapcsolatos észrevételeikkel keressenek meg a hivatalban – mondta Tompáné Balogh Mária. A beledi utakkal kapcsolatban kijelentette, jelenleg kátyúzásra is készülnek a saját tulajdonú utcákban. A gödrök, kátyúk felmérése megtörtént, erre a célra évente egymillió forintot fordít a városháza.

Új orvosi rendelőt is létesítenek a kisvárosban. A jelenlegi gyógyszertárat alakítják át, várhatóan szeptemberben fejezik be a munkát. A beruházást önerőből valósítják meg.

Olvasóink írták

 • 5. Bettikedrága 2010. június 25. 20:28
  „moderálva”
 • 4. Bettikedrága 2010. június 25. 10:42
  „Épitsenek Tesco-t is mert nincs 1 normális bolt sem Beledben!!!
  És nem csak 2 utat kéne felujitani hanem az összeset!!!
  És normális kerékpárutat is csináljanak!!!!!!”
 • 3. Bettikedrága 2010. június 24. 17:32
  „Nem csak 2 utcán kellene megcsinálni az utat!!!Hanem az összes utat!!!Majdnem leestem a bicikliről és elütött az autó az utak miatt!!!!”
 • 2. Gabo78 2010. június 22. 22:11
  „És mindig csak józanul gondolkodni a polgármester asszonynak.”
 • 1. reális 2010. június 21. 15:35
  „Ez már régi vicc, csak mese,mese ...... és álom . Majd akkor nyilatkozzon Tompáné Balogh Mária,ha végre nyer egy pályázaton,mert eddig még sok dolog nem történt!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közbiztonsági Háló program: 24 eljárás indult

Az Országos Rendőr-főkapitányság által elrendelt Közbiztonsági Háló program június 13-án véget ért Tovább olvasom