Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Megpofozott vevő az almáskertben?

Állítása szerint almát kért, ám helyette pofont kapott egy szombathelyi férfi egy Csorna melletti almáskertben. Az ügy a rendőrségen folytatódik, mivel a sértett nem hagyja annyiban a dolgot.
Sövegjártó László 58 éves szombathelyi vállalkozó munkája kapcsán gyakran autózik Csorna felé. Így tett szeptember 21-én, vasárnap is, miközben délután egy óra körül hazafelé menet almavásárlás szándékával megállt az egyik út menti gyümölcsösnél. Bement az almásba, ahol elmondása szerint egy hozzá hasonló korú férfi és egy idősebb hölgy tartózkodott. Mivel kissé drágának tartotta a 80 és 100 forintos árat, jelezte, hogy most csak egy-két kiló gyümölcsöt vásárolna. Erre a férfi közölte, hogy semennyit sem ad, különben is „húzzon el onnan, mert kivágja". Sövegjártó Lászlót meglepték a kemény szavak, ám hogy a meglepetés még teljesebb legyen: az eladó mondandóját azzal tetézte, hogy tenyérrel fültövön vágta.

„ Drága mulatság lesz"

Sövegjártó László még visszaszólt, hogy ez „drága mulatság lesz", aztán otthagyta az almást, és autójából felhívta a Csornai Rendőrkapitányság ügyeletesét. Elmondta, hogy mi történt, ám közben lemerült a mobiltelefonja. Ezután a következő almáskertnél is megállt, ahol ismerősként üdvözölték, hisz nem először járt ott. Nyomban előadta panaszát, erre ülőhellyel kínálták, nyugtatgatták és azt is közölték vele, hogy ki a röviddel azelőtt meglátogatott almás tulajdonosa.

„ Ilyennel még nem találkoztam"

– Ennyi időt megértem, de ilyen brutalitással még nem találkoztam – fűzte hozzá Sövegjártó László. – Háromórányi út után értem haza Szombathelyre, többször meg kellett állnom, éreztem, hogy nem vagyok jól. Otthonról egyszerre felhívtam a csornai kapitányságot, s az ügyeletes azt mondta, hogy vetessek látleletet. Miután ez is megtörtént, az ügyvédemen keresztül feljelentést tettem a Csornai Rendőrkapitányságon.

A rendőrség tud az esetről

A szombathelyi vállalkozó több mint egy héttel az esemény után is értetlenül áll a történtek előtt. Szenvedő alanyként is hihetetlennek tartja, hogy ilyesmi előfordulhat, és azt kérdezi: „Mi van itt? Csak úgy meg lehet verni az embert, ha bemegy valahová és nem akar venni a termékből?"
A Csornai Rendőrkapitányságon megerősítették, hogy Sövegjártó László szeptember 21-én valóban hívta az ügyeletet, s közben lemerült a mobilja. Később Szombathelyről újra telefonált, s akkor tájékoztatták, hogy mi a teendője az eset kapcsán. Ugyanakkor Világos István alezredes, a kapitányság bűnügyi osztályának vezetője érdeklődésünkre elmondta: eddig nem érkezett feljelentés az ügyben. (A hírbe hozott almáskert-tulajdonos érdeklődésünkre határozottan cáfolja, hogy ilyen afférja lett volna bárkivel is.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégsem eladó a húsgyár

A sertéstermelők csütörtöki döntése és a Ringa értesítése után Tóth Ervin, a Ringa rt.… Tovább olvasom