Kisalföld logö

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 11°C | 19°C Még több cikk.

39 millióval kevesebb önhiki

Csütörtöki ülésén Horváth Beatrixot választotta a városi kincstár élére a csornai képviselő-testület. Döntöttek továbbá pályázatok benyújtásáról és szó esett a Vilmos parki projektről is.
Rendkívüli ülést tartott csütörtökön a csornai önkormányzat képviselő-testülete. Döntöttek intézményfelújítási pályázatok benyújtásáról, gazdasági és személyi kérdésekről.
A testületi ülés első napirendjeként, zárt ajtók mögött, a városi kincstár élére kerestek új vezetőt a képviselők. Az állásra hatan nyújtották be pályázatukat, közülük legalkalmasabbnak a csornai Horváth Beatrixot találta az elöljáróság. Megbízatása határozatlan időre szól és augusztus elsejétől érvényes.

Ha a plénum elképzelése valóra válik, a Hunyadi-gimnázium után a közeljövőben megújulhat a Széchenyi István Általános Iskola épülete is. Ehhez a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében meghirdetett pályázatra nyújtja be igényét a város, és ebből finanszírozná a 242 millió forintba kerülő munkálatokat. A képviselő-testület döntött arról is, hogy az önkormányzat szindikátusi szerződést köt az Amnon Építőipari, Munkaszervező és Kivitelező Kft.-vel a Vilmos park projekt keretében megvalósítandó beruházás üzemeltetésére és működtetésére.

A város idén februárban 53 millió forintot igényelt a Pénzügyminisztérium által az önhibáján kívül hátrányos helyzetű települések (önhiki) számára kiírt pályázaton. Ezt megelőzően előleget is igénybe vettek, 39 milliót, amit részletekben júliusig meg is kapott az önkormányzat. Időközben elbírálták a pályázatokat és kiderült, hogy Csorna csupán 14 millió forintot nyert az önhikin, így az előleg és ezen összeg közti különbséget az egyéb finanszírozású források terhére vonják le. Csütörtöki döntésével erről a 25 millió forintról mondott le a testület. Az előterjesztésből kiderül, hogy az önhiki pótlására és a működési hitelfelvétel elkerülése miatt a hivatal igényt nyújt be működésképtelen önkormányzatok egyéb támogatására a Belügyminisztériumhoz.

A továbbiakban intézményirányító társulást hoztak létre az acsalagi óvoda fenntartására, működtetésére, illetve döntöttek arról, hogy pályázatot nyújtanak be az Esélyegyenlőségi Kormányhivatalhoz a polgármesteri hivatal akadálymentesítésére. Az igényelt 2,9 millió forintból az épülethez rámpát szeretnének építeni, illetve a földszinten mellékhelyiséget kialakítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A jövő forog kockán

A kapuvári kistérség nemcsak 20 millió forinttól, hanem a jövőbeni lehetőségektől is elesik, ha nem… Tovább olvasom