Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

86-os: Az államtitkár fordítva tartja a térképet

Csorna - A csornai Fidesz-vezetők nem hiszik el, hogy 2010-ben elkezdődhet a várost elkerülőút építése. Szerintük Puch államtitkár felkészületlenül válaszolt Áder János interpellációjára.
Áder János a Csornát elkerülő út ügyében interpellált hétfőn az Országgyűlésben. Puch László közlekedési államtitkár válaszolt, mire a csornai Fidesz-vezetés sajtótájékoztatón adta elő aggályait. Gyopáros Alpár, a csoport elnöke és dr. Dávid József alelnök nem hisznek a 2010-es kezdésben.

Puch László Áder Jánosnak adott válaszában számos tévedés van, remélem, nem szándékos ferdítés – kezdte Gyopáros Alpár. – Arról beszélt, hogy a beruházást számos új ötlet hátráltatta. Áder János új ötlettel nem „terhelte meg" a tárcát. A csornai önkormányzat 1998-ban fogadott el egy határozatot, melyben a várost keletről elkerülő út megépítését támogatja. Ezt egy évvel később megerősítették, 2007-ben pedig kistérségi szinten is támogatták az önkormányzatok.

Azóta sem a csornai, sem a községi önkormányzatok új ötlettel nem álltak elő.

– Az államtitkár szerint 2010–2011-ben megkezdődhet az elkerülőszakasz építése. Ez a sokadik időpont a beruházásra, amiben már nem hiszünk. Addig alig két év van hátra és még az előkészítő munkálatokban sem történt semmi – jegyezte meg dr. Dávid József.

– A legnagyobb baklövést akkor követte el Puch László, amikor arról beszélt, hogy az Enesét elkerülő út segíti a csornaiak helyzetét is. A Kisalföld Online egyik fórumozójával értek egyet, aki azt írta, „az államtitkár fordítva tartja a térképet". Ez is bizonyítja, hogy a közlekedési tárcánál teljesen felkészületlenek a témában – fogalmazott Gyopáros Alpár. Az alpolgármester a város korábbi polgármesterének viselkedése előtt is értetlenül áll. – A szavazási listából kiderült, hogy Papp József nem szavazott. Lehetséges, hogy taktikázik. Ellene nyilván nem akart szavazni, mellette viszont azért nem szavazhat, mert hiába csornai, igazából a pártérdekeket képviseli. Érdekes Molnár Csaba államtitkár szavazata is. A csornai születésű politikus elfogadta Puch válaszát, ahogy Ipkovich György is. Ő tavasz óta a 86-os főúttal kapcsolatos fejlesztések miniszteri biztosa. Korábban úgy nyilatkozott, hogy van pénz és van politikai akarat a fejlesztésre. Ha ez igaz, akkor miért kell újabb éveket várni a beruházás megkezdésével?

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. obi 2008. október 12. 17:45
  „Lehet Ádert (is) bírálni, bizonyára tehetett volna a térségért (ő is) többet, de a bírálat színvonala sem mindegy! (Ugye, "Progressio"...?!?)”
 • 62. Progressio 2008. október 06. 12:24
  „Ader saját magának Csornán sok ingatlant megszerzett, de nem törödött a csornai polgárokkal. Most is európarlamenti képviselőnek indul. Mert saját zsebébe egyre több pénzt akar, a csornai nép pénztárcájába pedig egyre kevesebbet.”
 • 61. Hozzászolo 2008. október 05. 22:48
  „T. Arany. Látod, mi már csak ilyenek vagyunk semmi sem jó, bezzeg Ti még a szart is ellopjátok, átveritek, mocskos ***sek.”
 • 60. arany 2008. október 05. 18:08
  „nektek semmi sem jó”
 • 59. Lopnak Csalnak Hazudnak 2008. október 05. 16:57
  „Kell ennél több? De kik?”
 • 58. pan.cser 2008. október 04. 08:30
  „54! Csatlakozom a véleményedhez, hiszen már sokszor kifejtettem a nézeteimet a 86-os útról. Szégyen ez a javából. De mennyi plusz benzinbe kerül ez az utazónak, hányszor nem tartják be a KRESZT a kamionok? Van olyan, hogy a gyors haladás érdekében beállok egy kamion mögé, úgy nem mérnek be. Szilsárkány Csorna felőli szakaszán például 80-90-el dübörögnek. Ha 30-al mész megelőznek, de az sem kellemes amikor mögötted tornyosulnak. Széteső ország a mienk sajnos. Kemény bünti a semmiért, durva szabályszegésekért semmi! Csorna meg egy kuriózum, több ilyen nincs az országban.”
 • 57. vicckategória 2008. október 03. 21:51
  „elég vicces hogy a gyopáros rendszeresen tollba mond önöknek”
 • 56. ludving 2008. október 03. 21:31
  „puchlászlo még szamarat se látott nem elkerűlő utatt”
 • 55. George 2008. október 03. 21:05
  „Szerintem itt (is)abbakellene hagyni ezt a túlpolitizálást és egymás szidalmazását.
  Ennyi. Új nap lesz új hírekkel.”
 • 54. brodorics 2008. október 03. 20:57
  „Érdekes mód mindig akkor fogy el a pénz amikor ezt a térséget kellene már fejleszteni. Talán a gyerek megéri nagypapakorúságára hogy normális úton tud eljutni Győrbe. Addig is marad a halálfutam, meg az útmenti falvakon át a 30 km/órás csúcssebesség. Kötelezném a tisztelt államtitkár urakat heti rendszerességgel használják ezt a Győr-Szombathely szakaszt. Sírva könyörögnének csak már fejleszthessenek.”
 • 53. ludvig 2008. október 03. 20:36
  „Ugy látom nemcsak az államtikár Úr volt tévedésbe!”
 • 52. ici pici 2008. október 03. 17:27
  „Tisztelt hozzászólók.Pártsemlegesen csak annyit szeretnék, hogy ne pazarolják az országházban lévő politikusok az adó forintjainkat mindenféle "omladozó autópálya építésre"! Hanem a ténylegesen szükséges utak,amin köztudott a hatalmas forgalom van! Miért nem ott tevékenykednek és hajtják együtt az ország kerekét?!! Amióta ez a kormány van hatalmon, azóta minden irányba megy az ország szekere ,csak egységesen előre nem!!!!!!!!Ezért tartunk itt, eladósodva, kiszolgáltatva minden EU-s ország kénye - kedvére! Azt tesznek velünk amit csak akarnak, ha valaki odafigyel az eddig eltelt időszakra síralmas látványt nyújtunk!!!!!!!!!!”
 • 51. hozzá nem értő 2008. október 03. 17:27
  „Szinte minden szavad igaz, pan.cser.

  Csak könyörgöm fűzd bele a "Csorna büszke lehet" kezdetű mondatodba a "szocialista" és "képviselőire"szavak közé az "és fideszes " szavakat. Kezet rá..Oké?”
 • 50. pan.cser 2008. október 03. 17:19
  „Kedves "rusti"! Az MSZP belefullad a pesti metróba. Év mint év rosszabbodik a helyzet Csornán, nyilván szerinted a Fidesz irányítja Csornára a kamionokat is. "Van mire büszkének lenni" hirdeti a kormánypárti propaganda a város határában is. Csorna büszke lehet arra, hogy nincs még egy ilyen kamionokkal tele város, de a szocialista képviselőire is. Képesek voltak szembe.....ni választókat. Te meg fényezed őket. Cigányoznak? Kik elvtárs? Azok akik orsósviktoroznak nyilván, te aztán tudod. Hova süllyedt a szoci párt és környezete? Csorna környékén max 10%, és még jóindulatú vagyok. Lesz Csornán út, csak ahhoz Gyurcsányéknak bukniuk kell!”
 • 49. hajas69 2008. október 03. 17:16
  „Gratulálok a "kedves" politikusainknak!A tisztelt államtitkár úr pedig jöjjön el nyugodtan lakni a városunkba,és rohadjon ki az ő tüdeje a levegőtől,akadjon el az ő kerékpárja a nyomvályúba,tapossa agyon az ő családját egy kamion ami éjjel 80-100 km/h-val a városon,de nem is sorolnám tovább.
  Papp úr?? pedig biztos nem érdekelt anyagilag a dologban,vagy ezt nem tanultátok még meg kedves csornaiak?
  Csornai elkerülőről van most szó,de ugyanúgy beszélhetnénk csornai munkahelyekről,termál-programokról mind csak üres beszéd.Igazi akaratot meg nem látni mögöttük.Ez biztos azért van mert ez az egész szar őket nem érinti,nem az ő bőrükre megy.Nem az ő házuk előtt robog egy nagyvárosit megszégyenítő forgalom (már sajnos évek óta).
  Az esőben ázó demonstrálók hangját elfújta az őszi szél.”
 • 48. rusti 2008. október 03. 16:40
  „mats
  Én nem fényezem az Mszp-t,csak ahogy írtam már kezdem unni
  hogy az aki nem ért egyet vagy hibát talál a jobboldali ideológiába
  ne adj isten annak vezérébe azt azonnal fel kell négyelni,"lógatni"
  a szerencsésebbeket csak le kommunistázzák, zsidózzák vagy
  cigányozzák !!! Biztos vagy abban hogy egy út vezet az üdvözítőhöz ??”
 • 47. mats 2008. október 03. 16:17
  „rusti

  Szánalmas vagy,ahogy próbálod fényezni az mszp-t!”
 • 46. rusti 2008. október 03. 15:22
  „Az úttal kapcsolatban ,pedig csak akkor lehettek nyugodtak ha az MSZP marad, mert a FIDESZ még egy méter utat nem épített”
 • 45. pan.cser 2008. október 03. 15:11
  „Átkokat szónak rám és agymosottnak titulálnak azok, akik a csornai elkerülőt képesek ma is a Fidesz nyakába varrni, miközben eltelt 6,5 azaz 6,5 esztendő. Szóval ki az agymosott?
  Közben történt egy és más Puch úr neve az osztrák lapok szerint benne van egy panamában, ami a Strabag körül folyt. Lehet hogy ezt is az UD nyomozta ki? Akkor nem csodálom, hogy a titkosszolgálat akcióba lépett, mert vannak ám benne rajta kívül még jónéhányan. Pedig egykor a Puch milyen jó márkanév volt! Ha térképet olvasni nem is tud, de azért pénzt számolni igen, Puch úr. Mindannyian megnyugodhatunk!”
 • 44. hozzá nem értő 2008. október 03. 15:08
  „98. óta Fidesz-éra lenne, ha nem "fröcsögnétek", nem akarnátok akasztani, vért inni. Jó lenne, ha ezt értenéd meg: annak ártasz, akinek segíteni akarsz. Paradox, de igaz.”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sárba ragadt a tolvajjármű

Rábapordány - Megsüllyedt a tolvajok teherautója a rábapordányi Mezőgazdasági Zrt. telephelyén, így… Tovább olvasom