Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

85-86-os főút, Csorna: ideiglenes javítások

A 85-ös és 86-os főutak csornai, közös szakaszán egyelőre ideiglenes javításokat végez a közútkezelő. Nagyobb felújítás az elkerülő út építésének befejezése után várható. A teherszállítók is növelik a forgalmat és az úthibákat.
Csorna amúgy is hatalmas közúti forgalmát növelik az elkerülő út építéséhez anyagot szállító teherautók. Nem csak a forgalom nő általuk és kisebb-nagyobb dugók alakulnak ki, a főút burkolata sem bírja már a terhelést. A 86-os és 85-ös főutak közös szakaszán hatalmas nyomvályúk alakultak ki. A kórház előtt például a szegélykő tetejéig ér már az aszfalt. A nyugati körforgalomban hatalmas lyuk tátongott még kedden is. A közútkezelő próbálja javítani a hibákat, de a végleges megoldást az elkerülő elkészülte után ígérik.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től azt kérdeztük: az elkerülő út építését koordináló NIF Zrt.-vel a közút egyeztet-e a hibákról, van-e esetleg valamilyen megállapodás az út javítását illetően. Röviddel kérdéseink elküldése után megjelentek a közútkezelő munkatársai és betömték a lyukakat. Hogy aztán ez a megoldás mennyire lesz időtálló, nem tudni.

A nyugati körforgalomban keddig hatalmas lyuk tátongott. A közútkezelő melegaszfalttal javította. Hogy időtálló lesz-e, elválik.
A nyugati körforgalomban keddig hatalmas lyuk tátongott. A közútkezelő melegaszfalttal javította. Hogy időtálló lesz-e, elválik.

– A csornai mérnökségünk melegaszfalt felhasználásával végzett burkolatjavítási munkákat – közölte érdeklődésünkre Pécsi Norbert Sándor, a cég kommunikációs vezetője. – Folyamatosan figyelemmel követjük egyébként a kialakult állapotokat és amire lehetőségünk van, azt igyekszünk megtenni. Figyelembe kell venni azonban, hogy az építési munkáktól függetlenül is az ország egyik legnagyobb forgalmú útjáról van szó. A közútkezelő a hozzájárulást egyébként úgy adta ki a kivitelezővel, illetve a nemzeti infrastruktúra-fejlesztővel egyeztetve, hogy szervizutakat alakítottak és jelöltek ki. A vállalkozók gépei elvileg ezeket használják, hogy lehetőség szerint Csornát ne érintsék. Hogy ők aztán ezt betartják-e, a beruházó feladata lenne ellenőrizni.

A csornaiak persze tudják, hogy sok, az építkezéshez igyekvő teherautó ezt nem tartja be. Tíz perc alatt körülbelül tíz ilyen járművel találkoztunk a nyugati körforgalomnál.

– Amint az építkezésnek vége lesz, újabb állapotfelmérés történik – folytatta Pécsi Norbert Sándor –, akkor egyeztetünk majd a kivitelezővel azokról a burkolathibákról, melyeket neki kell majd javítania. A nagyobb mértékű felújításról tehát akkor lehet majd szó. Annál is inkább, mivel éppen a teherforgalmat vezeti el az elkerülő, vagyis tartósabb megoldást jelent a burkolat helyreállítása Csornán. Addig is ideiglenes beavatkozásokra lesz lehetőség.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábaköz a Völgyben

A negyedszázados múltra visszatekintő Művészetek Völgye programsorozatnak évek óta részese a Rábaköz… Tovább olvasom