Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

„Összetekerték az ajándék biciklit

A 36 éves Tóth Krisztina álmát váltotta valóra 170 kerékpáros. Krisztina vak és régi vágya volt, hogy saját biciklije legyen. A Rábaközi Hungarovelo Kerékpárverseny résztvevői szombaton „összetekerték" neki a tandemet.

Krisztina első útja szülőfalujába, Acsalagra vezet majd. Előbb azonban keresztanyjával együtt hozzá kell szokniuk a kétszemélyes járgányhoz.

– Nagyon boldog vagyok és nagyon örülök. Régi álmom volt egy bicikli, de sosem gondoltam, hogy egyszer valóra is válik – mondta a Kisalföldnek Tóth Krisztina. – Úgy már ültem persze kerékpáron, hogy a csomagtartón utaztam, de a tandem egy teljesen új élményt jelent. Keresztanyám lesz majd az első pedálos. Amerre járunk, ő elmondja, hogy mit látunk, én pedig összerakom magamban a képeket. Előbb gyakorolunk, aztán úgy tervezzük, az első utunk kedves falunkba, Acsalagra visz. Ott nőttem fel, sok kedves emlék köt oda. Jó lesz visszatérni, az pedig, hogy biciklivel mehetek, különleges élmény lesz – tette hozzá.

Krisztina és keresztanyja, Nagyváradi Károlyné örömmel vették át az ajándékot. Kis gyakorlás után indulnak Acsalagra.
Krisztina és keresztanyja, Nagyváradi Károlyné örömmel vették át az ajándékot. Kis gyakorlás után indulnak Acsalagra.

Krisztina Csornán él édesapjával. Sokáig nagymamája is segítette a mindennapokban, de ő három éve meghalt. Most keresztanyja, családja, illetve önzetlen ismerősök, barátok teszik könnyebbé számára a mindennapokat. A máltai szeretetszolgálatnál tölt sok időt egyébként egy kis csoportban, sérül fiatalokkal együtt.

– Megtaláltuk a közös hangot, nagyon jó a társaság. Sokat beszélgetünk, játszunk, kirándulunk. A hétvégét pedig keresztanyámmal töltöm. Sétálgatni szoktunk általában, de most már biciklitúrára is indulhatunk – jegyezte meg Krisztina.

A hétvégi versenyt a Hungarovelo Biciklis és Sport Klub szervezte. A rendezvény bevételét ajánlották fel Krisztina álmáért.

– Egy barátunk keresett meg bennünket azzal, hogy tandemet keres a csornai hölgy számára. Ettől kezdve egyértelmű volt, hogy a csornai versenyünk célja nem lehet más, mint a bicaj megvásárlása – fogalmazott Farkas László, a biciklisklub vezetője. – Egyesületünknek célja, hogy a népszerűsítse a sportolást, a kerékpározást, és szerencsére a hétvégi rendezvényen sokan csatlakoztak hozzánk. Ötven felnőtt és százhúsz gyerek pattant nyeregbe és tekerték le a különböző hosszúságú távokat. Így jött össze Krisztina régi, nagy álma.

Olvasóink írták

  • 3. elsemhiszem 2012. május 29. 19:54
    „Nagyon nagy dolog ami történt, mindenkinek gratuláció aki szervezte és azoknak is akik ott voltak és segítettek! Íme a példa legyen ez mindenki szeme előtt!”
  • 2. Sceptic 2012. május 29. 11:45
    „Kriszti a kolléganőm unokahúga, és megkért, hogy ahol csak lehet, tolmácsoljam köszönetét mindenkinek, akinek akármilyen kis szerepe is volt abban, hogy megkaphassa ezt a biciklit. Hétvégén már tekertek vele! :)”
  • 1. ombi 2012. május 29. 09:56
    „Szép tett!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három képviselői helyre négyen pályáznak a Himodon

Három képviselői helyre négy jelölt pályázik a június 24-re kiírt himodi időközi önkormányzati… Tovább olvasom