Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett -2°C | 6°C Még több cikk.

„A rongálók, mint akik jól végezték dolgukat, elmentek haza

Szinte órák alatt megkerült a veszkényi buszvárót szétverő társaság négy tagja. A kapuvári fiatalemberek beismerték tettüket, ám arra csak egy magyarázatot tudtak adni: be voltak rúgva.
Mint arról lapunkban hírt adtunk, vasárnap hajnalban szétverték a 85-ös főút mentén, a veszkényi leágazásban álló buszvárót. Az okozott kár a helyi polgármester szerint négyszázezer forint.

A kapuvári rendőrök gyors munkájának eredményeként előkerültek a feltételezett tettesek, a négy „erős" kapuvári fiatalember, akik azóta már beismerték tettüket. Erre azonban csak egy magyarázatot tudtak adni: be voltak rúgva.

Varga Krisztián őrnagy a buszmegálló-rongálás után lefoglalt bűnjeleket mutatja.
Varga Krisztián őrnagy a buszmegálló-rongálás után lefoglalt bűnjeleket mutatja.

– Szombat éjjel Veszkényben rendeztek egy zenés-táncos mulatságot, melyre négy kapuvári fiú (két 21, egy 18 és egy 19 éves) érkezett az éjszakai órákban – kezdte a történetet Varga Krisztián őrnagy, a Kapuvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője. A csapat jelentős mennyiségű italt fogyasztott a szórakozóhelyen, majd a hajnali órákban a hazamenetel mellett döntöttek.

– A korai busszal szándékoztak hazajutni, ezért beültek a főút menti buszváróba – mondta az osztályvezető.

A fiatalok a kihallgatás során elmondták, „unatkoztak" a váróban, majd fogták magukat és négyen nekiálltak szétrúgni a faépítményt. Ennek végeztével visszaültek az üvegcserepek közé, majd a busz beérkeztével arra felszálltak és mint akik jól végezték dolgukat, elmentek haza.
Kiderült, akciójuk nem járt sérülés nélkül, a rendőrségen véres papír zsebkendőt és üvegszilánkot is bemutattak lapunknak.

Varga őrnagy elmondta, vasárnap délutánra elfogták a kapuvári fiúkat, akik a rendőrségen bevallották tettüket. Ellenük a Kapuvári Rendőrkapitányság garázdaság és rongálás bűntette miatt folytat eljárást.

Olvasóink írták

 • 6. tibu 2012. március 17. 19:07
  „Ez mind azért van mert a szerencsétlen parasztgyerekek még soha nem dolgoztak meg semmiért. Nem tudnak értékelni semmit amit más akár pénzért,akár jó szándékból megcsinál.Ebből az következik hogy egy fillért se tud kiköhögni egy 100-as szegre sem,mert az tök ciki ha dolgozni kell.munkatábor,kőfejtő 5 hónapig,visszaállítani a katonaságot 2 évre, majd megtanulnának normálisan viselkedni. De kérdezem én, a szüleik hogy reagálnak erre az esetre. vagy csak azt mondják nem baj kisfiam ,majd megcsinálják mások!”
 • 5. boby2 2012. március 16. 21:06
  „Nem védem az elkövetőket de azért a kötél erős túlzás .
  Fiatal suttyó gyerekek agyonrészegedve szétverték a buszmegállót. .
  Ilyen esetben a teljes kár megfízetését illetve a rendőri intézkedés költségét 100%-osan bekel hajtani akár később is ha jelen esetben még tanulok .Lehet józan fejjel teljesen más felfogású fiatalok.Akár értékes emberek is válhatnak belőlük a későbbiekben. persze pár ezer forintos büntetéssel meg egy ejnye bejnyével nem szabad elengedni őket,éreztetni kell velük a cselekményük suját.”
 • 4. Ikvafalvy 2012. március 16. 00:51
  „Sajnos magyarorszagon az a szo,hogy kotel,ismeretlen!”
 • 3. kobra67 2012. március 14. 22:00
  „Ez az ügy is el lesz tussolva, mint a múlt nyáron történt kirakatbetöréses, attrakció. Ahogy abban az ügyben, ebben is csak ártatlan fiatalok italoztak. Abban az ügyben is volt garázdaság, ráadásul, ott két Kapuvári polgárőrnek köszönhetően, éles elfogás is. Azokat a garázdákat, a Kapuvári polgárőrök a helyszínen elfogták. A garázdák, akkor is azt mondták" ők csak be vannak rúgva". Pedig akkor az egyik garázda, még a polgárőrt is megtámadta (aki szolgálatban közfeladatot ellátó személy), és még a hamis tanúzás, és a hamis vád lehetősége is felmerült. Az az ügy is eltűnt a süllyesztőben, ahogy ez is el fog tűnni. Hiszen csak megtévedt ittas fiatalok, hiszen csak kiengedik a gőzt, hiszen nekik ezt lehet. a szüleik, A család, az iskola nevelő hatása már a nullával egyenértékű. SAJNOS.”
 • 2. csak1csornai 2012. március 14. 05:38
  „Szerencsére megtalálták őket.... Most legalább kifizethetik a megrongált buszmegállót, illetve még egypárat nyugodtan a számlájukra lehet írni. Biztonsági kamerát is kiépíthetnének minden olyan megrongált buszmegállóba, ahol sikerült elkapni az elkövetőket és természetesen szintén az ő számlájukra, plusz még a rendőri intézkedés költségét, hogy az se a mi zsebünkből menjen. De hát a törvényeink..... majd a rendőrök elnézést kérnek tőlük, hogy egyáltalán zaklatták őket vagy max 10ezer forintra megbüntetik.Kár 150-200ezer a buszmegálló + 50-100e rendőri intézkedés. Majd mi kifizetjük.............”
 • 1. boby2 2012. március 13. 17:57
  „A buliba nem volt ellenfél :)Végül harcoltak a buszmegállóval és győztek ,igaz négyen 1 ellen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osliból Erdélyig bujdostak el a volt honvédek

A Rábaköz szabadságharcos történetéről szólt a második Rábaköz-kutatók napja. A konferenciát a… Tovább olvasom