Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 15°C | 24°C Még több cikk.

„ Nem mostoha az a gyermek

Kapuvár polgármestere szerint Öntésmajor fejlesztése semmiben nem marad el a város egyéb részeinek felzárkóztatásától.
– Úgy gondolom, az Öntésmajorért tenni akaró szervezetek és magánszemélyek annyi időt adhatnak a nemrég felállott kapuvári önkormányzatnak, hogy a gazdasági és humánprogram kidolgozása után tudjon érdemben foglalkozni a különálló városrész fejlesztéseivel – válaszolt a nemrég megtett észrevételekre (Kisalföld, november 3., Kapuvár mostohagyereke?) Hámori György polgármester.

Igény és költségvetés

Hozzátette: a múlt hibáinak felemlegetése helyett párbeszédet kell indítani a város önkormányzata és az öntésiek között. – Már a választások idején megtartott öntési fórumon elmondtam, a helyiek által elkészített fejlesztési elképzelésekre fogadóképes az önkormányzat, de annak megvalósulása csak hosszú távon lehetséges, mivel anyagi igénye szinte megegyezik a város költségvetésének e célra fordítható teljes összegével – mondta Hámori György. Kapuvár első embere szerint szó nincs arról, hogy a városrészt – ha különálló, akkor is – bármilyen hátrányos megkülönböztetés érné.

Címszavakban is hosszú

– Második ciklusomat kezdem a választókörzetben, de nem tekintem mostohagyermeknek az öntésieket – mondta Cserpes Sándor helyi képviselő. Megjegyezte, hogy az előző ciklus fejlesztéseiből igencsak kivették részüket az öntésiek.

– Ha csak címszavakban akarnám felsorolni az utóbbi időszak fejlesztéseit, akkor mindenképpen meg kell említenem a közvilágítás négy évvel ezelőtti felújítását, a Béke park kialakítását, szépítését, az orvosi rendelő tavalyi felújítását, a templom rekonstrukcióját vagy a központi buszmegálló kialakítását – sorolta az önkormányzati képviselő. Ez utóbbiról szólva hangsúlyozta, az öntésiek által megfogalmazott kritika – miszerint az új buszmegálló magas – jogos, de az építmény befejezése jelenleg is folyik, rakják le a térkőburkolatot és kiépítették a hozzá vezető lépcsőt is.

Több önállóságot vár

Cserpes Sándor azonban több önállóságot vagy kezdeményezőkészséget vár a helyi lakosoktól. Mint mondta, a város költségvetéséből például elkezdték egy kisebb labdarúgópálya kialakítását, a kapuk készen vannak, a helyiek ígérete szerint a terepet az öntésiek megcsinálják. Az őszi fórumon kifogásolták a közterületek állapotát. Cserpes Sándor szerint a város kihelyezett egy állandó közmunkást Öntésmajorba, az általa elvégzett munka azonban hagy némi kívánnivalót maga után. – A helyiek nézzenek rá az elvégzett munkára, ha kifogásuk van, jelentsék a városházának – kérte a képviselő, ám azt hozzátette, a hivatal nem tud minden közmunkás mellé ellenőrt állítani.

A majorság gondja

Öntésmajor egyik legnagyobb problémája a település közepén lévő, régi majorsági épületegyüttes. Ahogy az előzőekben is írtuk és a helyiek is megfogalmazták, az évszázados épületekben csak a patkányok érzik otthon magukat. Sajnos míg a terület önkormányzati tulajdon, addig a felépítmények cégtulajdonban vannak, tehát a kapuvári önkormányzatnak nincs beleszólása a terület rendezésébe.

Állandó kapcsolatban

– Úgy gondolom, képviselői munkám ellen olyan nagy kifogás nem lehet, hiszen a választásokon újra bizalmat szavaztak körzetem lakói – mondta Cserpes Sándor. Kijelentette: területén állandó kapcsolatot ápol a lakossággal, problémáikkal bármikor hozzá fordulhatnak.

– Azt gondolom, az elhangzott kifogások mögött esetleg személyes ambíciók húzódnak meg – mondta a képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csornán félszázan emlékeztek a vértanúkra

Csornán szombaton késő délután emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 50.… Tovább olvasom