Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

„ A jövő csak huszonnégy óráig tartott”

A csornai Balázsi Sándorné testvéröccse októberben közlekedési baleset áldozata lett. Az asszony szerint a személygépkocsi, amely a kerékpáros férfit elütötte, túllépte a megengedett sebességet. A rendőrség illetékese viszont azt közölte, hogy a vizsgálat még nem fejeződött be.
Nem sok jót hozott az idei esztendő a csornai Balázsi Sándorné számára. Januárban az édesanyja halt meg, októberben pedig testvéröccsét veszítette el. Az ötvenedik életévében járó férfi közlekedési baleset áldozata lett. Ráadásul az asszony maga is betegeskedik, segédeszköz nélkül járni sem tud.
Lapunk október 22-i számában beszámoltunk róla, hogy előző este egy kerékpáros akart keresztülhajtani Csorna belterületén, a 85-ös főúton a Botond és a Szeder utcánál, ám közben a városközpont felől érkező személyautó elütötte. A kerékpáros Horváth Zoltán, Balázsiné öccse volt, aki a baleset helyszínén meghalt.

Egy méter hiányzott

Balázsi Sándorné máig sem tudta feldolgozni magában a történteket. Nagyon szerette testvérét, aki édesanyjuk halála óta egyedül élt a második szomszédjában. Ezért aztán nem múlt el egyetlen nap sem, hogy ne találkoztak, ne beszélgettek volna. A tragédia előtti napon is egy kiadós családi beszélgetés keretében a jövőt tervezgették. Akkor még senki sem gondolta, hogy a jövő csupán huszonnégy óráig tart.
„ Talán egy méter hiányzott ahhoz, hogy átérjen az úttesten a testvérem. Sajnos ez nem sikerült, mert közben elkapta a személyautó, amely az ütközés előtt egy kamiont előzött meg. Az esetnek több szemtanúja is volt – mondja zokogva az asszony. – A személygépkocsi vezetője biztosan túllépte a megengedett sebességet, mert különben nem halt volna meg az öcsém. Mekkora erővel üthette el? Szinte nincs olyan testrésze, amelyik ne roncsolódott volna meg, ne tört volna el. A gerince például több helyen is.
„ Szörnyű, ami vele történt. Ha nem mehetnék ki mindennap a temetőbe, belehalnék."
Mi ketten nagyon összetartottunk. Édesanyánk váratlan halála igen megviselte. Azóta én tartottam benne a lelket, én viseltem gondját. Közben én is állandóan betegeskedem, tavaly hétszer voltam kórházban. S aki átélt hasonlót, az tudja, hogy ez a helyzet anyagilag is eléggé megviseli az embert. Így még ügyvédet sem tudunk fogadni. Ennek ellenére remélem, hogy az illetékesek alaposan kivizsgálják a baleset körülményeit és a vétkes a cselekménye súlyának megfelelő büntetést kap, hisz egy élete teljében lévő ember halálát okozta."

Szakértők vizsgálják

Böröcz Péter főhadnagy a Csornai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettese érdeklődésünkre elmondta, hogy a városközpont irányából a baleset helyszíne felé egy kamion, egy személyautó és egy járműszerelvény haladt. Közben a kamion letért balra a benzinkúthoz, a személyautó pedig gyorsított és ment tovább a 85-ös főúton, tehát nem előzött. Böröcz főhadnagy szerint a balesetnek egyetlen szemtanúja volt, mégpedig a személygépkocsi után haladó járműszerelvény vezetője. Az osztályvezető-helyettes közölte, hogy a baleset körülményeit igazságügyi, műszaki szakértő bevonásával vizsgálják. Az eljárás még nem fejeződött be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgármestert hoztak a szomszédból

A megyében egyedül Beleden választottak olyan polgármestert, aki nem helyi lakos. A falu új vezetője… Tovább olvasom