Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

80 milliós beruházás a kapuvári ipartelepen

Háromfős vállalkozásból közel hatszorosára növelte dolgozói létszámát a kapuvári LV Metál Kft. A helyi ipari park egyik legfiatalabb cége újabb, nyolcvanmilliós beruházást kezdett. A tulajdonosoktól megtudtuk, ezzel nincs vége a fejlesztéseknek.

Uniós támogatással, közel nyolcvanmillió forintos beruházással zárja az idei évet a kapuvári LV Metál Kft. A helyi ipari park egyik legfiatalabb vállalkozása a fejlesztéssel együtt dolgozói létszámát is bővíti, és ahogy a tulajdonosok a Kisalföldnek elmondták, közeli terveikben további fejlesztések is várhatók. A 2007-ben három fővel alakult vállalkozás napjainkra közel hatszorosára emelte munkatársai létszámát, ám emellett a fiatal tulajdonosok újabb céget fejlesztve még húsz embernek adnak munkát a rábaközi kisvárosban.

Az új üzemcsarnok január végére készülhet el. A gépeknél Kovács István – a dolgozói létszám 2007 óta majd hatszorosára nőtt a cégnél.
Az új üzemcsarnok január végére készülhet el. A gépeknél Kovács István – a dolgozói létszám 2007 óta majd hatszorosára nőtt a cégnél.

– Cégünk 2007-ben alakult, akkor még vitnyédi központtal – mesélt a kezdetekről Kiss Géza tulajdonos. A fémipari cég beköltözött a kapuvári ipari parkba, ahol talán méltó folytatása lehet az egykori kapuvári fémmegmunkáló hagyományoknak (kapuvári Rába-üzem). Napjainkig egy 800 négyzetméteres csarnokban dolgoztak, ám a jelenlegi épületnagyság már nem teszi lehetővé a piac folyamatos változásához való igazodást. – Szükségünk van további gépek beszerzésére is, ám a későbbi nyugati export reménye is bővítésre sarkallt bennünket – jelentette ki Kiss Géza. Az úgynevezett ISO-minősítésre is szükségük van a nyugati exporthoz, ami szintén a bővítés felé mutat. A fejlesztés nyolcvanmilliós költségeiből 36,7 milliót nyertek az uniós pályázaton, a többit saját forrásokból fedezik.


Az új, több mint 400 négyzetméteres üzemcsarnok építése idén áprilisban kezdődött és 2011. január végéig szeretnék befejezni. A csarnokbővítéssel együtt munkatársi létszámukat is bővítenék néhány fővel.

Nagyobb arányú munkaerő-fejlesztés másik telepükön történt, ahol szintén fémmegmunkálással foglalkoznak és a 2009-es, egydolgozós kezdés után napjainkra közel húsz dolgozóra bővítették létszámukat Kiss Gézáék. A vállalkozó hozzátette, a kettes számú telepükön folyó munkát várhatóan a következő években az ipari parkba központosítják, ahol további fejlesztéseket is terveznek. – Azt nem merném mondani, hogy a napjainkban lecsengeni látszó gazdasági válság elkerülte volna a céget, ám azt hangsúlyoznom kell, ha továbbra is dolgozni akarunk, azt csak előremeneküléssel, további fejlesztésekkel tudjuk megvalósítani – jelentette ki a kapuvári vállalkozó.

Olvasóink írták

  • 1. MoriszKlán 2010. november 04. 13:05
    „Magyarország Legjobb VastagVágója!

    Kovács VV István”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hazatért a ˝Döri kéziratos˝ is

Szalay Béla egykori döri iskolaigazgató harmadik helytörténeti könyvét mutatta be a döri templomban. Tovább olvasom