Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

675 millió Voki-forint lóg a levegőben

A kilenc hónapja hozott törvényszéki határozat ellenére sem történt semmi a Vocational Academy ügyében. A tanárok még mindig várják a pénzüket.

– Kilenc hónappal ezelőtt (2012. május 22-én) hozott határozatot a Győri Törvényszék a ˝Vocational Academy Alapítvány mint adóssal szembeni felszámolási eljárás megindításáról˝, ám a mai napig nem történt ez ügyben semmi – tájékoztatta lapunkat a felszámolási eljárást megindító Árvay Péter tanár.

– Annak ellenére, hogy a határozat szerint 8 plusz 45 nap állt a törvényszék rendelkezésére a fizetésképtelenség kimondására, illetve a felszámoló kijelölésére, ez valamiért a mai napig nem történt meg. Pedig 87 kollégámmal együtt várjuk a pénzünket, immár évek óta – mondta a sopronkövesdi pedagógus, aki már többször beszélt lapunkban az eljárásról.

Hangsúlyozta, mielőbb szeretnék elérni, hogy a bíróság jelölje ki a felszámolóbiztost, hogy rajta keresztül a bérgarancia-alapból hozzájuthassanak az öt éve esedékes, többhavi elmaradt fizetésük legalább egy töredékéhez.

Tavaly tavasszal módosította a parlament a társadalmi szervezetekre, így a Vocational Academy Alapítványra is vonatkozó jogszabályokat. Ezek alapján felszámolási eljárást lehet kezdeményezni alapítvánnyal szemben is. Ezen törvény nyomán bármelyik volt Vocational Academy-s alkalmazott képviseletében – akik részére jogerős bírósági ítélet vagy meghagyás alapján jár munkabér – lehetővé vált felszámolási eljárás kezdeményezése. Ezt a lehetőséget használta ki Árvay Péter is. Vele együtt mára 87, többek között a rábaközi közoktatásban dolgozó pedagógus és alkalmazott várja, hogy hónapok elteltével végre megkapja a jogerősen megítélt bérét és egyéb juttatásait. Ezek összege – a közmű- és banki tartozásokkal együtt – mára meghaladja a 675 millió forintot.

A sopronkövesdi tanár megjegyezte: nem érti a törvényszék időhúzását, hiszen például a Malév hasonló eljárása nyomán néhány hónapon belül pénzükhöz jutottak az alkalmazottak.

Olvasóink írták

  • 1. torabora 2013. február 19. 11:12
    „Az a pénz már rég átalakult.(tucatjával behozott kocsik,kávéház stb...)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtérítik a ˝havas˝ kiadások egy részét

Megtérülhet az önkormányzatok ˝hóhányós˝ kiadásainak egy része, ha pályáznak a vis maior alaphoz. Tovább olvasom