Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

664 millió a városközpont csinosítására

Hatszázhatvannégymillió forintból megszépül Kapuvár központja. A belvárosi intézmények felújításán kívül a Fő téri parkok is megújulnak és megépül a város első szökőkútja is.

– Várhatóan jövő év februárjában kötünk szerződést a kivitelezővel és 2012 végére fejeződhet be a kapuvári városközpont több mint hatszázmillió forintos korszerűsítése – kezdte a tegnapi támogatási szerződés aláírását követő tájékoztatóját Hámori György.

A kapuvári polgármester elmondta: a város 526,5 millió forint pályázati forrást kap, melyet a városközpont fejlesztésére fordítanak. Maga a beruházás – a városi önrésszel együtt – több mint 664 millió forintot tesz ki. Ennek keretében megújul a városháza, a Szent Anna-templom, a Rábaközi Művelődési Központ és a Fő téri parkok is.

Városháza – A legégetőbb munka az egykori Esterházy-kastély felújítása.
Városháza – A legégetőbb munka az egykori Esterházy-kastély felújítása.


– Jelenleg a közbeszerzési eljárások folynak, ezek végeztével választjuk ki a munkák kivitelezőjét, aki a tervezett felújításokat városszerte jobbára egy időben kezdi majd meg – mondta a polgármester.


A támogatói szerződést Breznovits István, a fejlesztési ügynökség ügyvezető igazgatója és Hámori György polgármester írta alá.
A támogatói szerződést Breznovits István, a fejlesztési ügynökség ügyvezető igazgatója és Hámori György polgármester írta alá.


– A legégetőbb felújítási munka a városháza külső tatarozása és szigetelése. A projektben azonban a tető javítása és a nyílászárók cseréje is szerepel – mondta Hámori György.

A Rábaközi Művelődési Központon ugyanezeket a munkákat végzik el. Felújítják a Fő téri Szent Anna- templom külsejét is. Itt az egyházközség mint együttműködő partner vesz részt a projektben.

Új burkolatot kap a piactér és akadálymentesítik azokat az ott lévő üzleteket, melyek tulajdonosai együttműködnek a városházával. Szintén a projekt része a Jószív kft. új, központi épülete is a temetőnél, ám az az épület már működik.

Az egyik legnagyobb változás a Fő téri parkokban lesz. Teljes zöldfelület-felújítást kap a városháza előtti várárok, ahol rendezvényközpont létrehozása szerepel a tervekben.

– Ebben az évben számos alkalommal győződtünk meg arról, hogy a kapuváriak kedvezően fogadták a városi programokat. Így folytatjuk ezt a gyakorlatot – tette hozzá a polgármester.

Ezt a célt szolgálja egy fedett pavilon létesítése a park, úgynevezett ÉDÁSZ-ház felőli végében. A Hősök parkjában térkövezik a területet és itt kap helyet a város első szökőkútja is.

Olvasóink írták

  • 3. pancser 2011. október 07. 07:14
    „Dől az unióból a pénz a Főterekre. Leborulok az UNIO nagysága előtt, hogy rázza a bőségszarut immár Kapuváron is. A <moderálva> brüsszeliek, minden országból azok ülnek ott akik itthon-otthon ezért-azért nem kellettek. Gondolom ezt a pénzt a kapuváriak el tudnák fontosabb dolgokra is költeni.”
  • 2. rexalili 2011. október 06. 15:14
    „Breznovits István lesz az, nem pedig Breznovics. ilyen apróságoknak is érdemes lenne ám utána járni......”
  • 1. krieghofnyuszi 2011. október 06. 14:30
    „Ez roppant fontos! Bezzeg pl. a Vörösmarty utcát,és a Széchenyit felújítani nem megy mi? Pláne így,hogy amiatt a nyamvadt hídépítés miatt amit talán jövő márciusig elhúznak,mindkettő nagyon terhelve van.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teherautó és személyautó ütközött Belednél - fotók

Személyautó és teherautó ütközött a 86/11-es főúton Belednél, a vicai elágazásnál szerdán. Tovább olvasom