Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

626 millió 287 ezer forint hiányt számoltak össze

Több mint hatszázmilliós hiányt állapítottak meg a csornai önkormányzatnál a napokban befejeződött pénzügyi átvilágítás során.
Turi György
Turi György, Csorna polgármestere a lapunknak korábban adott interjúban (Kisalföld, 2006. XI. 18.) jelezte, hogy elindították az elmúlt ciklus kötelezvényeinek, szerződéseinek felülvizsgálatát, de ha szükséges, a korábbi időszakra is visszanyúlik az ellenőrzés. Utalt arra is, hogy a teljes körű pénzügyi átvilágítás eredményének ismeretében szeretnék elkészíteni a jövő évi költségvetés koncepcióját. Hozzátette, hogy a hiány mértékéről pontos adatot csak a vizsgálat befejeztével tud mondani.
A napokban befejeződött a pénzügyi átvilágítás, Turi György pedig az ígéretének megfelelően pontos adatokkal szolgált.
– Az önkormányzat összes adósságállománya az ez évi és a korábbi években felvett hitelek, lízingek, kezességvállalások következtében ekképpen alakul – kezdte a felsorolást a polgármester.
– A folyószámlahitel 133 millió 380 ezer, munkabérhitel 51 millió 213 ezer, egyéb hitelek 193 millió 535 ezer forint. Ezek a tételek 378 millió 128 ezer forintot tesznek ki. A lejárt és kifizetetlen számlák összege a polgármesteri hivatalnál 24 millió 635 ezer, a kórháznál 187 millió 875 ezer, a kincstárnál 35 millió 649 ezer forint. Ez összesen 248 millió 159 ezer forint. Hozzáadva a 378 millió 131 ezer forintot, az összeg 626 millió 287 ezer forint. Ekkora hiánnyal vettük át a hivatalt.
Turi György megjegyezte: az előzetes számítások alapján a jövő évi kilátások sem kedvezőek, mivel a személyi jövedelemadóból az állam kevesebbet térít vissza és a normatívák is csökkennek. Ezért 2007-ben körülbelül 30–35 millió bevételkieséssel kell számolni. Ugyanakkor az önkormányzatot is sújtják a megemelt közüzemi díjak és a magasabb infláció. Ezért aztán igencsak takarékos gazdálkodásra lesz szükség a következő esztendőben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bolyai-matematikaverseny

A kapuvári Széchenyi István Általános Iskola már tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Bolyai… Tovább olvasom