Kisalföld logö

2018. 07. 18. szerda - Frigyes 18°C | 26°C Még több cikk.

60 millióra számít a városháza

Csorna - Közel hatvanmillió forint pályázati támogatásra számít a csornai önkormányzat. A tervekben településrendezés, útfelújítás, fűtéskorszerűsítés és városházi fejlesztések szerepelnek. Pályázataikat a munkatársak készítik.

– Tízmilliós megtakarítása is lehet a városnak azzal, hogy már évek óta munkatársaink készítik a városháza pályázatait – mondta el lapunknak Turi György csornai polgármester. Hangsúlyozta, csak az elmúlt évben 636 milliónyi pályázati pénz érkezett a fejlesztésekre és 54 millió a működésre.

– A kollégák, az érintett intézmények munkatársainak bevonásával, többször éjjelekbe nyúlóan készítik el a hivatal néhol tíz-tizenöt kilónyi iratot magába foglaló pályázatait, amivel már idén is huszonhatmillió forint támogatást szereztek Csornának – tette hozzá a polgármester.
A pályázati pénzekre idén is szüksége lesz a városnak, hiszen több saját erőből megvalósíthatatlan fejlesztési terve is van a városházának. A fejlesztések főbb irányait a minapi testületi ülésen határozták meg a képviselők.

– Fontos a település rendezési tervének módosítása, hiszen több lakossági észrevétel is érkezett többek közt a kis-csornai nagyobb telkek megosztásáról – mondta Turi György. Ugyanígy felülvizsgálják az Erzsébet utca és a kórház közti területet, valamint a Dózsa György utca és a temető környékét. A rendezési terv módosítása 5,3 millióba kerülne, ebből 4,9 milliót pályázik a városháza.

Soproni utcai szervizút: Véghelyiné Tóth Piroska és fia a helyi könyvelő egyik látogatójával. Autóik már többször fennakadtak az utcai kátyúkban.
Soproni utcai szervizút: Véghelyiné Tóth Piroska és fia a helyi könyvelő egyik látogatójával. Autóik már többször fennakadtak az utcai kátyúkban.

Tizenkilencmilliós pályázati forrást várnak a Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskola fűtésrendszerének korszerűsítésére. Az új pelletkazán és a hőszigetelés mintegy 26,6 millióba kerülne, amiből 19,9 milliót remél támogatásként a városháza.

A polgármesteri hivatal fejlesztéseire is támogatást szeretne a város. Többek közt az okmányiroda ügyfélhívó rendszerét, az építésügyi hatóság minimumfeltételeinek biztosítását, valamint a tanácsterem ˝szavazógépének˝ cseréjét finanszíroznák pályázatokból. Az önkormányzat összességében 20,2 millióból fejlesztene, amiből 15,1 milliós támogatást remélnek.

Ugyanígy ötmillió forintos pályázati pénzből fedeznék a városi játszóterek modernizálását is.

Nemcsak a lakók számára, hanem – egy ott lakó helybéli könyvelő forgalma miatt – szinte egész Csorna egyik legégetőbb útfelújítása a Soproni utca menti szervizút rekonstrukciója, melynek huszonötmillió forintos felújítási költségéből tizenötmilliónyi pályázati pénzt vár a csornai városháza.

Olvasóink írták

  • 1. jozefsopron 2009. június 01. 11:04
    „<moderálva off>”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felértékelődnek a kistérségek

Beled - Kevesebb vállalkozóval és céggel, több kulturális programmal és kiállítással tegnap nyitott… Tovább olvasom