Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

50 millióval egészíti ki a beledi önkormányzat a támogatást

50 millióval egészíti ki a beledi önkormányzat a támogatást
A tervezetthez képest negyven százalékkal többet fizet rá a beledi önkormányzat a városháza és a napközi konyha energetikai fejlesztésére, valamint a kerékpárút kivitelezésére.
Mélyen a zsebébe kell nyúlnia a beledi önkormányzatnak. Az elnyert három fejlesztési pályázatuk esetén a kapott 120 millió forint támogatást ugyanis majd 50 millióval kell kiegészíteniük. „Tartjuk az eddigi szigorú költségvetésünket a fejlesztések biztonságos megvalósítása érdekében" – mondta Major Jenő polgármester.

A három fő projekt a városháza és a napközi konyha energetikai fejlesztését, valamint a kerékpárutat foglalja magába. „Közbeszerzési eljárás keretében kiválasztottuk a kerékpárút és az energetikai korszerűsítés kivitelezőjét. Előbbinél 21 millióval, utóbbinál 26 millióval volt magasabb a legjobb ajánlat, mint a támogatás főösszege" – tette hozzá a városvezető. A napközi konyha esetén további költségek is felmerültek. A konyha gépesítését, burkolatcseréjét, víz- és szennyvízelvezetését önerőből fedezi az önkormányzat, ami további 30 millióval terheli a kasszát. A kerékpárútról elmondta, hogy a legfőbb szakasza a városból vezet ki egészen az ipari parkig:

„A kerékpáros-forgalom már régóta indokolta a meglétét, hisz az ipari parkban dolgozó belediek jellemzően biciklivel közlekednek a munkába." A polgármester kitért a megépült gyorsforgalmi út hozadékára is, mely egy új céget is vonzott a városba. „Egy térkövet és betontermékeket gyártó vállalkozás megvásárolta az iparterületünk legnagyobb részét, várhatóan 2019-ben kezdi meg a működését" – mondta. Hozzátette, az út a helyben működő vállalkozásoknak is nagy segítséget jelent.

Közben a városvezetők most nagyban készülnek az év számukra legkiemeltebb eseményére. Tizenötödik alkalommal rendezik meg ugyanis a Beledi Pünkösdi Fesztivált. A rendezvénysorozatot rendhagyó módon az óvoda ünnepélyes átadójával kezdik, de a háromnapos fesztiválon számos színes programmal várják majd a vendégeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ország több pontján is nagyon várják már Rábaszentmihály ízeit

Az ország több pontján is nagyon várják már Rábaszentmihály ízeit
A Start-közmunkaprogram keretében újabb komoly beruházást valósított meg a rábaszentmihályi… Tovább olvasom