Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

50 milliós hiány Kapuváron

Ötvenmillió forintos működési hiánnyal zárt a kapuvári büdzsé 2009-ben. Az áfaváltozás 60 milliójába került a városnak.

– Míg 2008 végén nem beszélhettünk Kapuváron költségvetési hiányról, addig most 50 millió forintos működési hiánnyal zártuk az évet – mondta Hámori György polgármester portálunknak. – A nyári forgalmiadó- (áfa-) változás miatt több mint 60 milliós, előre nem tervezett kiadásra kényszerült Kapuvár. Az 50 millió forintos költségvetési hiány még a tavalyi nehéz év miatt sem tűnik magasnak, hiszen a testület 2006-ban 330 milliós hiányt örökölt. A városvezetés szigorú takarékossági intézkedéseket vezetett be, ám az évről évre csökkenő állami normatívák egyre nehezebbé tették a költségvetés egyensúlyban tartását.

2008-at is 241 milliós hiánnyal nyitotta meg a város, ám ezt év végére a testület lenullázta. A tavalyi évet 158 milliós mínusszal kezdték és 50 milliós hiánnyal zárták.

– Az előző években nagy áldozatok árán tudtuk a költségvetést rendbe tenni, de a testület úgy döntött, hogy a korábban beindított nagyprojektek megvalósításának stabil pénzügyi háttérre van szüksége, ezért szigorú takarékossági intézkedéseket hoztunk – tette hozzá a polgármester.

Hangsúlyozta: a takarékoskodás az elmúlt években a fejlesztések rovására ment (emellett például idén 74 milliót költöttek utak felújítására), az egészségügyi beruházásokból pedig majd profitálhat a város.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2009 – mozgalmas évet zárt a kistérség

Eseménydús évet tudhat maga mögött Kapuvár és kistérsége, amely tavaly újabb várossal bővült. Tovább olvasom