Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

49 milliót nyert Rábakecöl közösségi központra

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának döntése alapján összesen 25,4 milliárd forint uniós támogatás segítségével közel hatszáz kistelepülés lehet gazdagabb.

Győr-Moson-Sopron megyében harmincnégy, a Kapuvár–beledi kistérségben két település, Mihályi és Rábakecöl pályázata nyert.

Utóbbi település kétéves pályázati munka után csaknem negyvennyolcmillió forint támogatás mellett, jelentős önrész biztosításával kezdheti el a beruházást.

A kötelező akadálymentesítés, valamint a bürokrácia (tervek, engedélyek, közbeszerzés, műszaki ellenőrzés stb.) mintegy harmincmillió forintot tesznek ki.
– Az iskola épületében alakítjuk ki a közösségi teret – ismertette a részleteket Tuba Erik polgármester. Elmondta, már jelenleg is ott működik az alsó tagozat, a könyvtár és a családi napközi két csoporttal. A XIX. században istállónak épült kultúrház állapota kritikus. Így a legfontosabb eredmény, hogy a művelődési feladatok számára új otthont biztosíthat az önkormányzat. Az iskolai nyelvi labor tanodává alakul, új szolgáltatásként jelenik meg egy internetszoba, továbbá a közösségi információs pont. Végleges és korszerű helyet kapnak a különféle tanácsadások (szociális, ifjúsági, falugazdász).

– A feladatbővítéshez beépítjük az eddig kihasználatlan tetőteret is, ezzel háromszintesre bővítve az épületet – tette hozzá a polgármester.

Tuba Erik sajnálattal közölte: a kötelező akadálymentesítés, valamint a bürokrácia (tervek, engedélyek, közbeszerzés, műszaki ellenőrzés stb.) mintegy harmincmillió forintot tesznek ki, így az elnyert támogatáshoz biztosítandó önerő jó, ha huszonötmillió forint alatt marad.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb rendőri jelentés a csornai hálóról

A 2010. május 03. és május 09. közötti időszakban a Csornai Rendőrkapitányság illetékességi… Tovább olvasom