Kisalföld logö

2017. 08. 23. szerda - Bence 14°C | 23°C Még több cikk.

419 millió forint a hiány

A város költségvetését, melyben már négyszázmilliónál nagyobb hiányt prognosztizáltak.
A kapuvári termálfejlesztés kapcsán egy újabb, ezúttal sem „mongol" befektető mutatkozott be a városatyák előtt. Az Első Magyar Projekt Ház nevű társaság nagyívű elképzelésekkel érkezett Kapuvárra, többek közt az önkormányzattal közösen alakítandó cég terveivel. Ez a szervezet készítené el a strand melletti terület terveit, majd később üzemeltetné az esetleg ott megépülő szállodát, idősek apartmanházát és egyéb idegenforgalmi létesítményeket.

A rendőrség beszámolt, a Rekultív megint nem

A testület Szabó Iván alezredes, kapitányságvezető beszámolóját a rendőrség elmúlt évi munkájáról hozzászólás nélkül fogadta el. A testület meghallgatta volna a Rekultív Kft. beszámolóját is, de a cég vezetője immár másodszor mondta le a megjelenést betegségre hivatkozva. A témában azonban tárgyalt a testület, az idei hulladékszállítási díjak emeléséről. A szolgáltató által beterjesztett tízszázalékos emelést a testület indokolatlannak tartotta. Végül nyolc és fél százalékot fogadtak el, melyben a város évi egyszeri lomtalanítási költsége is benne foglaltatik.

Szeretnének belőle lefaragni

A képviselők első olvasatban tárgyalták a város idei költségvetését. A pénzügyi bizottság vezetője, Boldis Géza hangsúlyozta: a tervezett 419 milliós hiányból szeretnének lefaragni. A működési oldalon mutatkozó százmilliós hitel tartható, a fedezet nélküli, több mint kétszázmillióhoz azonban lennének javaslataik. A fejlesztési oldal csaknem 34 milliós fedezetlen hiányát mindenképpen el kell tüntetni a bizottság elnöke szerint. Biró Péter polgármester hozzátette: a költségvetési mínusz többek közt a személyi jövedelemadók csökkenése miatt keletkezett. Ez a tendencia, a munkahelyek fogyása miatt várhatóan folytatódni fog. A városi kassza hiánya miatt a bizottságok vezetői egyeztetést javasolnak a polgármesterrel és a pénzügyi irodával. Több képviselő is felszólalt az intézmények finanszírozását firtatva, de ahogy Biró Péter polgármester hangoztatta, a város szent tehenének nevezett intézményi költségvetésekhez nem szívese n nyúlnának.

Bérletidíj-csökkentés, iskolai névváltozás

A testület tárgyalt a Fő téri volt vas- és villamossági bolt bérleti díjáról. Mivel az üzlethelyiség alapterülete viszonylag nagy, csaknem 130 négyzetméter, a kiadása nehézségekbe ütközik. Ennek gyorsítására a testület 250.000 forintra mérsékelte a havi bérleti díjat.
Tárgyalták a Széchenyi-iskola névváltoztatását is. Ezt az intézmény feladatainak bővülése indokolta. Így a továbbiakban Széchenyi István Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Pedagógiai Szakszolgálat néven üzemelnek. A változás a többcélú kistérség működésével függ össze.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Toledói diákok rábaközi népviseletben

A csornai Hunyadi János Gimnázium a Comenius-program keretében spanyol cserediákokat fogadott a… Tovább olvasom