Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

354 milliót sikkasztott a bankból

A megyei rendőr-főkapitányság lezárta a vizsgálatot a kapuvári N. Éva és P. József ügyében. Az egykori kapuvári szépségkirálynő összesen 354 millió forintot sikkasztott munkahelyéről, a Kereskedelmi és Hitelbank csornai fiókjából.
Az ügyben barátja felbujtóként szerepel. A kapuvári N. Éva és P. József idén április óta vannak előzetes letartóztatásban. (A lány ügyvédje lapunknak adott nyilatkozatát hétfői számunkban olvashatták.) Az ügyet a megyei rendőr-főkapitányság vádemelési javaslattal hétfőn adja át a Győri Városi Ügyészségnek.

Két év alatt 354 millió forintot sikkasztott el N. Éva a bankból. Módszere egyszerű volt: a hozzá forduló ügyfelek befizetéseit nem könyvelte el, illetve a megújított lekötéseket mint kifizetéseket kezelte. Mindezt csak azokkal tette, akik kizárólag nála intézték pénzügyeiket, így a bank belső ellenőrzései sem derítettek fényt a hiányra. A legkisebb így kivitt összeg közel kétszázharmincezer forint volt, a legtöbb 47 millió. A sikkasztással harmincöt ügyfelet károsított meg. Lebukását végül az okozta, hogy az egyik betétes nem Évához, inkább a pénzéhez ragaszkodott. Az általa kért összeg azonban nem szerepelt a bank nyilvántartásában.

Tegnap a megyei rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján elhangzott: az elsikkasztott pénzből autókat és motort vásároltak s P. kapuvári házában végeztek különböző átalakításokat; medencét, bárt építettek és 3,5 millió forintba került a házimozirendszer is. Sőt, másfél millió forintért fizettek be egy karib-tengeri utazásra, melyre végül is nem mentek el, ám a pénzt sem kérték vissza. Életmódjukra jellemző, hogy egy budapesti szállodában töltötték a Valentin-napi éjszakát, ami 327 ezer forintot emésztett fel.

Dr. Takács Klára százados, kiemelt fővizsgáló a tájékoztatón elmondta: hétrendbeli, üzletszerűen nagyobb értékre elkövetett és huszonnyolc rendbeli, jelentős értékre elkövetett sikkasztásról van szó, amelyekben P. József felbujtóként szerepel. Ezen túl Évát huszonnyolc rendbeli magánokirat-hamisítással is gyanúsítják. A lány a nyomozás során végig segítette a hatóság munkáját, azonnal beismerő vallomást is tett, ám P. végig tagadta az ellene felhozottakat. Samu László alezredes, gazdasági és vagyonvédelmi alosztályvezető azt hangsúlyozta: összesen 250 millió forintnak sikerült a nyomára bukkanniuk, 100 millió forint sorsa azonban egyelőre ismeretlen.

Az N. Évára és P. Józsefre kiróható büntetés tétele kettőtől nyolc évig terjedhet. N. Éva miatt a Kereskedelmi és Hitelbankot közel négyszázmillió forint kár érte, hiszen a sikkasztó ügyintéző többek között az éppen aktuális kamatnál magasabb hozam ígéretével „tartotta" magánál ügyfeleit. A kárt a pénzintézet magára vállalta és kártalanította a betéteseket.

Korrábban >>

Előzetesben a Rábaköz szépe (2003-04-17) >>
Kétszázmillió a szerelemért (2003-05-05) >>
Nyusziválogatás döntőse (2002-08-08) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itthon csak egyszázalékos az arány

Magyarországon előrelépésre lenne szükség a távmunkások foglalkoztatása terén – állítják a… Tovább olvasom