Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

350 milliós turisztikai, örökségvédelmi központot terveznek

Hövej - Háromszázmilliós pályázatot nyújtott be Hövej önkormányzata és egy helyi alapítvány. A programban egy parkerdőben kialakítandó turisztikai komplexumot hoznának létre. Ugyancsak pályázati pénzből egészségügyi központ létrehozásán is fáradoznak.
Több mint háromszázötvenmillió forintos pályázatot nyújtott be a „Fejlődő Hövejért" Alapítvány konzorciumban a helyi önkormányzattal egy parkerdőben létrehozandó örökségvédelmi és turisztikai komplexumra. – A projekt keretein belül helyet kapna a höveji csipke állandó tárlata és a bronzkori emberek életét bemutató állandó kiállítás. A pályázat kedvező elbírálása esetén épülne játszóház, játszótér is – jelentette ki Némethné István Erzsébet höveji polgármester.

A település önkormányzata emellett egészségügyi központot is kialakítana, ugyancsak pályázati pénzből. Sikeres pályázat esetén a jelenlegi épület átépítésével egy többfunkciós orvosi rendelő, egy szakorvosi és egy közösségi helyiség kerülne kialakításra, amely a mozgó szakorvosi ellátásnak is lehetőséget teremtene. A tizenkétmillió forintos pályázat tartalmazza a rendelő külső környezetének rendbetételét, valamint szabadidős-közösségi tér kialakítását és parkolók építését is. – A tervek készen állnak, bízunk a pályázat sikerében – hangsúlyozta a polgármester.

Polgármesteri hivatal: Hétmillió forintból széleskörűen újítják fel az az immár százéves épületet. Fotó: T. A.
Polgármesteri hivatal: Hétmillió forintból széleskörűen újítják fel az az immár százéves épületet. Fotó: T. A.


Szintén – részben – pályázati pénzből újítják fel a helyi polgármesteri hivatalt, melynek tetőszerkezetét balesetveszélyessé tette egy április végi vihar. Némethné István Erzsébet elmondta:
a vis maior keretből 2,4 milliót kapott a település, amit félmillió forinttal a biztosító is kiegészített.

A beruházás hiányzó részét pedig az önkormányzat saját erőből biztosítja. A tetőszerkezet felújítása mellett ablakcserét és a villany-, valamint a vízvezetékek cseréjét is elvégezték az immár százéves épületen. A Hövej–Kisfalud körjegyzőség is benyújtott egy pályázatot a községháza eszközeinek korszerűsítésére. Az elnyert összeg Hövejre eső részéből számítógép és bútorok kerülnek a felújított épületbe.
Némethné István Erzsébet hozzátette, az említett, nagyobb volumenű pályázataik mellé szeretnének támogatást szerezni a buszkitérő megállóhely létesítésére, a ravatalozó felújítására, a község fásítására és pályáznak játszóterek létrehozására is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolc éve dolgozhatnak közcélúként

Csorna - Csornán önkormányzati rendelet szabályozza a rendszeres szociális segélyben részesülők… Tovább olvasom