Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 9°C Még több cikk.

350 milliós rendcsinálás Kistölgyfamajorban

Nemrég kezdődött meg és idén év végéig be is fejeződhet a régi kapuvári szeméttelep rekultivációja. Talajcserét, növénytelepítést és a szennyezett talajrészek elválasztását is elvégzik a szakemberek.
Az idei év végéig elkészülhet az egykori kapuvári szemétlerakó végleges rekultivációja. A munka 350 millió forintba kerül a Soproni Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás keretében.

Kóczán Zoltán önkormányzati képviselő érdeklődésünkre elmondta, a rekultiváció során újabb 1–1,5 méter magas földréteget terítenek a már meglévő földborításra. Ezt követi majd a növényzet teljes újratelepítése talajjavító növényzettel. Beton támfalakat is beépítenek a területre, ezek megakadályozzák a szennyezett talajrétegek „vándorlását", a talajvíz szivárgását a környező termőföldekre.

A Kistölgyfamajornál található szemétlerakót több mint tíz évvel ezelőtt zárták be. Előtte messziről észlelhető volt mind látványban, mind szaghatásban. Maga a lerakó még nem telt meg a záráskor, ám a szolgáltatást végző Rekultív kft. a városi szemetet már az uniós normáknak is megfelelő fertőszentmiklósi depóba hordta. Akkor határoztak a kapuvári lerakó zárásáról, amit ideiglenes rekultiváció követett. Napjainkban a végleges zárás zajlik. A városnak azonban nem a kistölgyfai lerakó volt az első szeméttelepe. A régebbi évtizedek szemetét a vasút menti, Babóti sori lerakóba hordták. Annak megtelte után nyitott a város északi részén fekvő kistölgyfai telep.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Faluszépítést, épületfelújítást terveznek

Fehértón idén is folytatódik a közterületek szépítése. Szeretnék az iskola és az óvoda épületét… Tovább olvasom