Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

30 év az iparosok szolgálatában

Kovács Béláné alig volt tizennyolc éves, amikor gépelni hívták az iparosok szervezetéhez.
Kovács Béláné
Kovács Béláné, a Csorna és Környéke Ipartestület ügyvezetője, a megyei ipartestületek igazgatója több évtizedes szakmai munkája és eredményes közéleti tevékenysége elismeréseként Győr-Moson-Sopron megye emlékérmét kapta. Az elismerést a Győri Ipartestület jubileumi ünnepségén vehette át.

Az igazgató harminc évvel ezelőtt lépett be először jelenlegi munkahelyére – akkor még KIOSZ-nak hívták –, ahol az elmúlt három évtized során számos változás történt.

– Az érettségi vizsgát megelőzően az akkori titkár, Karakai Ferenc gépelni hívott. Vélhetően elégedett volt a munkámmal, így alig tizennyolc évesen kezdhettem dolgozni – emlékezik.

„ Még most is fülembe csengenek egykori tanítómesterem szavai: »Nem az iparosok vannak értünk, mi vagyunk az iparosokért.« S én ma is ehhez tartom magam, és munkámat mindig az iparosság érdekében próbálom végezni."

A kitüntetés – akárcsak néhány éve az Iposz-díj – örömmel tölti el. Az elismerések azt jelzik számára, hogy számítanak a munkájára.
– A rendszerváltást követően igencsak felgyorsult a tempó – mondja –, a vállalkozóknak hajtaniuk kell, ha nem akarják elveszíteni a megrendelésüket. Ezért manapság a testületben nehezebb rendezvényeket szervezni, közösségi életet kialakítani, mint régen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Osztrák erőmű szennyezi a Rábát

Az ausztriai bőrgyárak szennyezése után most a fürstenfeldi geotermikus erőmű is káros anyagokat juttat a Rába folyóba. Kalcium-, nátrium-, káliumsókat, szulfátokat, kloridokat és kőolajat tartalmazó termálvíz kerül a Rábába egy ausztriai erőműből a Lapincs folyón keresztül. A szakemberek szerint a szennyeződés halelvándorláshoz vezethet. Tovább olvasom