Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

300 millió kellene az intézményekre Kapuváron

Huszonkilenc megváltozott munkaképességű embert vesz fel dolgozni a kapuvári önkormányzat. Ideiglenes helyre költöznek a Jószív munkatársai, valamint háromszázmillió forint kellene a kapuvári intézmények teljes felújítására.

A helyi rendőrkapitány, majd a Jószív Temetkezési Kft. ügyvezetőjének beszámolójával kezdődött a kapuvári önkormányzat képviselő-testületének hétfői ülése. Kiss Zoltán alezredes, kapitányságvezető kijelentette, tavalyi eredményeik jók, a közterületeken tovább folytatják a fokozott ellenőrzéseket, különös tekintettel az ittas vezetők kiszűrésére.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, naponta 200–250 szondát fújatnak meg az autóvezetőkkel. Dr. Ladocsy Géza, a temetkezési szolgáltatást végző Jószív kft. ügyvezetője elmondta: a kft. munkatársai egy, az önkormányzattal közös beruházás miatt egyelőre ideiglenesen az úgynevezett ÉDÁSZ-házba költöznek. A Jószív kft. szolgáltatási árai megváltoztak, a sírhelyek megváltása néhány száz forinttal emelkedett, a temetőfenntartási hozzájárulás pedig ötven forinttal lett drágább.

Hancz Attila, a szemétszállítást végző Rekultív kft. cégvezetője előző évi tevékenységükről kiemelte: április elejétől használható lesz Kapuváron a Babóti sor hulladékpontja. A cégvezető hozzátette, a fertőszentmiklósi lerakó működése a következő húsz évre biztosított.

Az önkormányzati intézmények állagfelméréséről Hámori György polgármester elmondta: amennyiben minden szükséges munkát elvégeznének, a háromszázmillió forintot is meghaladná ennek költsége.

Viszont az önkormányzat tízmillió forintot tud biztosítani e célra, melyből jut az óvodáknak, a gimnáziumnak és a Széchenyi-tagiskolának. Az óvodákról szólva a polgármester hozzátette, egy pályázati maradvány nyolcmillió forintjából az Arany János utcai tagóvoda homlokzatát újítják fel.

Az idei költségvetés módosítása kapcsán elhangzott, az önkormányzat és intézményei idén huszonkilenc megváltozott munkaképességű kapuvárit vesznek fel különböző munkákra, a rehabilitációs hozzájárulás terhére. A testület jóváhagyta, hogy a helyi kórház saját forrásból egy endoszkópot és több szemészeti műszert vásároljon.

A helyi civil szervezetek pályázataira mintegy másfél millió forintot különített el a városháza. A sporttámogatások között a Kapuvári Sportegyesülettől független támogatás összege kétmillió forint, melyből például a Castrum SE karatésai egymilliót, a lovasok kétszázezret, a Nebuló SE pedig háromszázötvenezer forintot kap.

Olvasóink írták

 • 4. hejho 2010. március 31. 21:22
  „bal fas_”
 • 3. fiatal 2010. március 31. 20:22
  „hűha Janika...ez így elég súlyos...”
 • 2. rick 2010. március 31. 19:32
  „1.

  Ugye nem érted, hogy az a másik cikk ezzel nem így függ össze?”
 • 1. janika 2010. március 31. 09:47
  „Üljenek be addig a"Királyi - kápolnába" arra már elpazaltak 150 milliót!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szennyvíztisztító épül Rábatamásiban európai uniós támogatással

Szennyvízelvezető hálózat és szennyvíztisztító telep létesítésére több mint 389 millió forintot nyert Rábatamási önkormányzata. Tovább olvasom