Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 9°C | 11°C Még több cikk.

274 millió forint a civil szervezeteknek

A Nemzeti Civil Alapprogram pályázati lehetőségeiről tartottak tájékoztatót a napokban csornai civil szervezeteknek. Mint kiderült, a nyugat-dunántúli régióban 274 millió forintot osztanak szét.
Kétszázhetvennégymillió forintot oszt szét pályázat útján a Nemzeti Civil Alapprogram (NCA) nyugat-dunántúli kollégiuma. A támogatásokat civil szervezetek vehetik igénybe, kizárólag működési célra. Csornán dr. Rácz Sándor, az NCA országos tanácsának tagja tájékoztatta a helyi civil szervezeteket a lehetőségekről.

Abdai Imre, a csornai önkormányzat társadalmi kapcsolatokért felelős tanácsnoka, a tájékoztató szervezője megjegyezte: meglepően sok, huszonkét civil szervezet küldte el képviselőjét a megbeszélésre.
– Csornán igencsak színes a „civil paletta", hiszen a díszmadártenyésztőktől kezdve a polgárőrségen át számos művészeti csoport is képviselteti magát a városban – mondta Abdai Imre. – Ám ennek ellenére eddig nem igazán sikerült megszólítani az egyesületeket és bevonni őket a város vérkeringésébe, de mindenkivel keressük a kapcsolatot. Legutóbb a május elsejei bográcsparti azt bizonyította, van értelme a munkánknak.

Ennek a munkának a része volt az NCA pályázati lehetőségeit bemutató fórum is. A pályázatot a megyénkben tevékenykedő szervezetek a megyei állampénztári irodához nyújthatják be június 15-ig. Igényüket csak a 2003. január 1. előtt bírósági nyilvántartásba vett „civilek" adhatják be.

Abdai Imrétől megtudtuk: a csornai polgármesteri hivatalban Ottlakán Olivér ad tájékoztatást az érdeklődőknek a (96) 590-195-ös telefonszámon. Ugyanitt kérhető pályázati adatlap is és ha szükséges, annak kitöltésében is segítenek a hivatal munkatársai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lomtalanítás Csornán

A csornai önkormányzat lomtalanítási akciót szervez május 22-én és 23-án, a város 85-ös főúttól… Tovább olvasom