Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

25 új munkahelyet remélnek

Idén a beledi önkormányzat a munkahelyek teremtésére helyezi a hangsúlyt.

Az áruház előtti parkolót tönkreteszik a forduló buszok.
Terveikben az intézmények fenntartási költségeihez való helyi hozzájárulást szeretnék csökkenteni. A maradványt útfelújításokra is fordítanák.

Csak húszan reagáltak

Tompáné Balogh Mária, Beled polgármestere a romló körülmények ellenére bizakodóbban tekint az idei évre. Mint hangsúlyozta, az általa vezetett önkormányzat legfőbb feladatait megfogalmazták, ezen belül az új munkahelyek teremtése kiemelt jelentőséget kapott. Nemcsak befektetőkre várnak, hanem maguk is tesznek lépéseket azért, hogy a település és környéke vonzó célpont legyen a munkahelyek létesítése terén.

Az önkormányzat nemrégiben felmérést készített a munkanélküliek elhelyezkedési szándékáról és szakképzettségi mutatóiról. A listát a környéken letelepedni szándékozó befektetőknek készítették, akik így jó előre tájékozódhatnak a munkaerő milyenségéről. A polgármester azonban szomorúan jegyezte meg, hogy eddig csak valamivel több mint húsz ember reagált megkeresésükre, holott ennél jóval több állástalan van a térségben.

Zöldmezős beruházás

A polgármester elmondta, már előrehaladott tárgyalások folynak új munkahelyek létesítéséről. Üzleti érdekekre hivatkozva nem árulta el a cég nevét, de hozzátette, már csak a hatósági engedélyek hiányoznak a zöldmezős beruházáshoz. Ennek elkészülte után mintegy tizenöt embernek biztosítanak kenyeret.

A szociálisan rászorultak számára az önkormányzat tervezi egy házi jelzőrendszer kiépítését, melynek költségeit pályázati pénzből fedeznék. A településen negyven készüléket helyeznének ki. Ezekkel betegséget, különleges eseményt jelezhetnének az érintettek a járőrszolgálatnak. Ez egy gépkocsiból és a hozzá tartozó személyzetből állna. A rendszer tíz embernek biztosítana munkát.

Kevesebb helyi ráfordítás

Mivel a költségvetésben a legnagyobb tételt az intézmények fenntartása viszi el, ezen mindenképpen változtatni szeretnének. A kapuvári többcélú kistérség keretein belül lehívható oktatási többlettámogatás után visszamaradó pénzeket a település fejlesztésére fordítanák. Ez csaknem ötvenmillió forintot jelentene, aminek egy részét az utak felújítására használnák fel.

A polgármester hangsúlyozta, mielőtt ez utóbbiakat javítanák, az alattuk futó közművek modernizálásáról sem feledkeznek meg. A községházának egyéb tervei is vannak, többek közt az áruház előtti buszforduló kiváltása. A múlt évről elmaradt településközponti felújítást, ezen belül a kastély renoválását is napirenden tartják. Utóbbiak költségeire újból pályáznak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó kezekben a sérült diákok

Nem hárították el a szülői kérést, s befogadták a két sérült kisdiákot a szilsárkányi… Tovább olvasom